Letschert twijfelgeval bij FC Utrecht, Bahebeck mogelijk op de bank

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Het is nog onzeker of Timo Letschert zondag tegen Heerenveen kan spelen met FC Utrecht. De verdediger kampte de afgelopen week met een blessure. Jean-Christophe Bahebeck begint in Friesland mogelijk op de bank bij FC Utrecht. Dat zei Dick Advocaat vrijdag op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heerenveen.
De Utrecht-trainer voegde eraan toe dat de Franse spits normaal gesproken niet in actie zal komen. "Maar bij de wedstrijdselectie zal hem een boost geven", zei de Hagenaar. "Dat is beter dan tijdens de wedstrijd thuis zitten, of op de tribune."
Dat Bahebeck speeltijd zal krijgen, is volgens Advocaat onwaarschijnlijk. "Het is om hem er weer bij te betrekken. Hij is goed bezig en doet alles mee op de training. Maar hij is ook lang geblesseerd geweest. We moeten voorzichtig zijn met hem." Of Bahebeck er daadwerkelijk bij zal zijn, hangt af van het oordeel van de medische staf op zaterdag.
Bahebeck is de diepe spits die we nodig hebben
Dick Advocaat
Advocaat maakte wel duidelijk dat hij na de winterstop, als Bahebeck helemaal terug is, 4-3-3 zal gaan spelen. "Bahebeck is de diepe spits die we nodig hebben, met Tannane en Kerk aan de zijkant."
Tegen Heerenveen moet Advocaat nog een andere oplossing verzinnen. "Dat is voor mij altijd een lastige tegenstander. Zowel met PSV als later met AZ had ik het daar altijd erg moeilijk. Ik hoop dat dat zondag eindelijk eens omdraait", zei Advocaat. De statistieken kunnen de Utrecht hoopvol stemmen, want Heerenveen won dit seizoen pas één thuiswedstrijd. Daar staat tegenover dat FC Utrecht ook pas één uitwedstrijd wist te winnen.
Clubtopscorer Simon Gustafson
Clubtopscorer Simon Gustafson © fcutrecht.nl

GUSTAFSON

Simon Gustafson verwacht ook een lastige tegenstander. "Heerenveen is een goeie ploeg, vooral thuis", zegt de middenvelder van FC Utrecht. "Ze willen graag het initiatief en spelen aanvallend. Maar als wij ons niveau halen, kunnen we daar drie punten pakken."
Simon Gustafson: "Als wij ons niveau halen, kunnen we drie punten pakken."
Gustafson is momenteel met vier doelpunten topscorer van FC Utrecht. Drie van die doelpunten kwamen voort uit strafschoppen. "Ik train daar veel op", aldus de Zweed. "En al zeg ik het zelf, ik ben er best goed in. De trainers zien dat blijkbaar ook en hebben mij als penaltynemer aangewezen."
De middenvelder is nu vijf maanden bezig bij FC Utrecht. "Het was een roerig begin", doelt hij op het vertrek van trainer Jean-Paul de Jong en de daaropvolgende komst van Dick Advocaat. "We hebben ons goed aangepast aan zijn stijl", zegt Gustafson. "Hij wil ons steeds maar verbeteren, en dat willen wij natuurlijk ook."
Simon Gustafson: "We hebben ons goed aan Advocaat aangepast"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.