FC Utrecht neemt de tijd voor zoektocht naar trainer "Het eerste gesprek zal met Dick Advocaat zijn"

© RTV Utrecht
UTRECHT - In Een Berg Sport ontvangt René van den Berg deze week Jordy Zuidam, de directeur voetbalzaken van FC Utrecht. Centrale vraag vrijdagavond is of Dick Advocaat na dit seizoen trainer moet blijven van FC Utrecht. Zuidam staat er voor open om met Advocaat te gaan praten.
Jordy Zuidam: "Met Dick gaan we als eerste praten"
"Het is geweldig hoe het nu is gegaan", vertelt Zuidam over de opmars van plaats 16 toen Advocaat kwam tot plaat 4 nu, "Dan sluit je een langer verblijf niet uit en moet je zeker met Advocaat gaan praten over hoe hij erin staat wat betreft de toekomst."
Het is mijn werk om met mensen als Van den Brom te praten
Jordy Zuidam
Analist Gert Kruys en huisdichter Korneel Evers zien Advocaat het liefst vandaag nog bijtekenen. "Ik zou het mooi vinden als hij blijft", zegt Evers. "Maar de vraag is of je al met andere trainers bezig bent en wat Dick wil." Zuidam kon daar helder over zijn. "Er zit geen tijdsdruk op en het eerste gesprek zal met Dick plaatsvinden."
De ode van Korneel Evers

AJAX OF DE BEKER

Na de wedstrijd zondag tegen Heerenveen gaat de blik op het tweeluik met Feyenoord en Ajax. De eerste van die twee gaat om een plaats in de kwartfinales van de KNVB Beker. "Mijn voorkeur gaat uit naar winnen tegen Feyenoord. Het ideaal scenario is alles winnen, maar als ik moet kiezen: Feyenoord. Daarnaast ligt de druk bij de Rotterdammers, want het is hun enige kans op een prijs." Evers voelt hetzelfde. "Normaal draait alles al weken om Ajax, maar dit jaar niet. Die bekerwedstrijd winnen van Feyenoord zit iedereen toch veel meer op te hopen."
Aan de tap met Ap

DE AVANCES VAN JOHN VAN DEN BROM

Deze week kondigden AZ en John van den Brom aan dat ze de samenwerking na dit seizoen beëindigen. De Amersfoorter deed al openlijk een vrijage richting FC Utrecht. Zuidam heeft het ook mee gekregen. "We hoeven er niet moeilijk over te doen. Van den Brom is een interessante optie. En natuurlijk is er dan informeel contact met zaakwaarnemers. Het zou heel gek zijn als ik me niet voorbereid op de toekomst." Maar zegt Zuidam, "Eerst gaan we praten met Advocaat." 
Jordy Zuidam: "Van den Brom is een interessante optie"
Een Berg Sport is vrijdag vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.