Geen Ronde van Midden-Nederland in 2019: "Terug in voorjaar 2020"

© Geert Lommers
UTRECHT - Er gaat een streep door de Ronde van Midden-Nederland van 2019. De grootste sponsor, Business Park Papendorp, heeft na vier jaar besloten te stoppen met de sponsoring.
Organisator Jasper den Hartog: "Wij zijn heel teleurgesteld"
Volgens de organisatie gaat het niet lukken om andere sponsors en genoeg vrijwilligers te vinden. Dit heeft te maken met het feit dat de Vuelta in 2020 in Utrecht van start zal gaan, en deze sponsors daar ingezet zullen worden.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we geen verplichtingen aan kunnen gaan
Jasper den Hartog, organisatie Ronde van Midden-Nederland
"Wij zijn heel teleurgesteld. Het ziet er naar uit dat het ons niet gaat lukken in 2019. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we geen verplichtingen aan kunnen gaan, omdat we ze niet waar kunnen maken", legt organisator Jasper den Hartog uit in het radioprogramma Namen en Rugnummers van RTV Utrecht.
"Er worden veel grote rondes naar de stad gehaald. Wij zijn gericht op talentontwikkeling op subtop-niveau", aldus Den Hartog over 'Utrechts Mooiste'. Dat allemaal grote wedstrijden naar de regio komen, zorgt juist voor problemen bij kleinere koersen. "Tussen het geweld van alle toppers, het grote geld, is het lastig om onze funding voor elkaar te krijgen."
"Dit soort koers is essentieel", zegt de organistor over de Ronde van Midden-Nederland. "Als je aan de top geld uitgeeft, dan vreet je de onderkant op. Dat is wat nu gebeurt. Met het stoppen van Rabobank als grote sponsor een paar jaar geleden zie je dat het in de breedte lastig is."
TERUG IN 2020?
De Ronde van Midden-Nederland verdwijnt van de internationale kalender. De organisatie is van zins om begin 2020 weer op de UCI-kalender te staan. Daarbij zoekt het toenadering bij andere wedstrijden in de regio.
Samen met de Arno Wallaard Memorial in april zou een mooie combinatie zijn
Jasper den Hartog, organisatie Ronde van Midden-Nederland
"De Vuelta komt in dezelfde periode (eind augustus, red.) als wij in 2020 er zitten. Wij gaan kijken naar het voorjaar op de UCI-kalender. We zoeken de samenwerking met andere koersen, zodat we een koersweekend kunnen maken. Bijvoorbeeld samen met de Arno Wallaard Memorial in april zou een mooie combinatie zijn", doelt Den Hartog op de Polderkoers met start en finish in Meerkerk, gelegen in het toekomstige Vijfheerenlanden.
Daarbij oppert hij de optie om beide koersen in hetzelfde weekend te rijden. "Daardoor kunnen we waarschijnlijk ook meer vrijwilligers werven", benoemt Den Hartog nog een van de grote problemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.