Pijnlijke nederlaag luidt winterstop GVVV in

Rodny Hofman veroorzaakte de penalty waar de 1-0 uit kwam
Rodny Hofman veroorzaakte de penalty waar de 1-0 uit kwam © Geert Lommers
VEENENDAAL - GVVV gaat met een zuur gevoel de winterstop in. De Veenendalers gingen in de Tweede Divisie pijnlijk onderuit op bezoek bij Koninklijke HFC in Haarlem. Het werd 4-0.
Koninklijke HFC - GVVV in 30 seconden, door Mark Kloostra

MATTE EERSTE HELFT

De eerste helft was alles behalve enerverend. Beide ploegen rommelden wat aan, maar kwamen niet tot kansen. Plots kwam daar verandering in, toen Rodny Hofman in de 27e minuut een tegenstander naar de grond werkte. Dat deed hij in zijn eigen zestien, waardoor Koninklijke HFC een strafschop kreeg.
Inval-trainer Dennis van Meegdenburg: "Niet alleen het weer, ook de uitslag was een koude kermis"
Peet van der Slot faalde niet oog-in-oog met GVVV-doelman Johan Jansen, waardoor het vlak voor het half uur 1-0 stond voor de thuisploeg. Bij rust stond 2-0 op de borden, omdat vlak voor rust Wessel Boer GVVV uit een corner verder in rouw dompelde.
Koninklijke HFC - GVVV
Koninklijke HFC - GVVV © RTV Utrecht / Mark Kloostra

EIGEN GOAL TYPEREND

Na de pauze probeerde GVVV meer druk te zetten op de Haarlemse defensie. Keeper Tom Boks van HFC had meerdere reddingen nodig om de aansluitingstreffer van de Veenendalers te voorkomen. Toch was de grootste kans voor HFC, dat verzuimde de 3-0 te maken.
Keeper Johan Jansen: "Baal van de manier waarop we voetballen"
In de laatste twintig minuten gaf GVVV het helemaal uit handen. Wessel Boer wist voor zijn tweede van de dag te tekenen, waarna pechvogel Bart Hulsbos nog de 4-0 in eigen doel liep. Het was typerend voor de middag van GVVV.
27' Peet van der Sloot, pen. [1-0]
42' Wessel Boer [2-0]
71' Wessel Boer [3-0]
81' Bart Hulsbos, e.d. [4-0]
Door de nederlaag blijft GVVV steken op 23 punten uit 16 duels. Daarmee staat het onderin de middenmoot van de Tweede Divisie.