Winnend IJsselmeervogels als nummer twee winterstop in

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft in de laatste wedstrijd van de Tweede Divisie in 2018 goede zaken gedaan. De Rooien versloegen Rijnsburgse Boys en klimmen naar de tweede plek op de ranglijst door het gelijkspel van AFC - Katwijk.
Verslaggever Bert Kous over het duel van IJsselmeervogels
IJsselmeervogels begon goed maar zakte daarna weg. Vlak na rust opende Gillian Justiana de score. Hij schoot de bal hard achter de net ingevallen doelman Virgil Deen. Twee minuten later mocht Deen alweer de bal uit zijn doel halen. Felitciano Zschüsschen maakte de tweede treffer van De Vogels. Er werd met de ogen geknipperd en toen stond ook de 4-0 op het scorebord. Eerst maakte Danny van den Meiracker de 3-0 en vervolgens zorgde Maikel de Harder voor de 4-0,
Maikel de Harder:"We moeten voor kampioenschap gaan"
Bizar genoeg kende het duel vorig jaar een soort gelijk verloop. Ook toen kwam IJsselmeervogels in de tweede helft los. Toen ging het met een 1-0 achterstand rust in en won het uiteindelijk met 6-1. Ook in het duel van zaterdag kwam Rijnsburgse Boys een doelpunt. Tien minuten voor tijd maakte Marc Magan de eretreffer.
47' Gillian Justiana [1-0]
49' Felitciano Zschüsschen [2-0]
54' Danny van den Meiracker [3-0]
56' Maikel de Harder [4-0]
78' Marc Magan [4-1]
Ted Versonkschot: "We liggen voor op schema"
IJsselmeervogels klimt naar de tweede plek in de Tweede Divisie. Koploper AFC speelde tegen nummer twee Katwijk met 0-0 gelijk, waardoor De Vogels dichterbij AFC komen en over Katwijk heen gaan.