RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nederlandse handbalsters veroveren brons op EK

UTRECHT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Nederlandse handbalsters hebben bij het EK in Frankrijk de bronzen medaille gepakt. Oranje, met Laura van der Heijden uit Leusden, de Bunschotense Angela Malestein en Charris Rozemalen uit Utrecht, versloeg zondag RoemeniŽ in de troostfinale met 24-20.

Nederland domineerde drie kwartier. Vanaf de eerste minuut swingde het bij Oranje. Onder aansporing van Nycke Groot, Lois Abbingh en Estavana Polman nam de ploeg RoemeniŽ in de tang en liep het weg naar een ruime voorsprong. Bij een voorsprong 21-13 stokte het vloeiende spel echter en kwam RoemeniŽ gevaarlijk terug. De slotfase werd daardoor nog spannend en Oranje moest al zijn ervaring en vechtlust aanwenden om het brons zeker te stellen. Topschutter was Polman met zeven goals.


Nederland liep de finale mis doordat het vrijdag onderuit ging tegen gastland Frankrijk: 27-21. De Fransen nemen het in de finale om de Europese titel op tegen Rusland.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -