Matthijs de Ligt grootste talent van Europa

Matthijs de Ligt in duel met Blaise Matuidi van Frankrijk tijdens het duel in de groepsfase van de Nations League.
Matthijs de Ligt in duel met Blaise Matuidi van Frankrijk tijdens het duel in de groepsfase van de Nations League. © ANP
ABCOUDE - Abcoudenaar Matthijs de Ligt is uitgeroepen tot beste voetballer van Europa onder 21 jaar. De 19-jarige verdediger van Ajax krijgt vandaag de prestigieuze Golden Boy Award uitgereikt in Turijn.
De Ligt laat in de verkiezing van de Italiaanse sportkrant Tuttosport voormalig Ajacied Justin Kluivert (AS Roma), Patrick Cutrone (AC Milan), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) en Vinicius Junior (Real Madrid) achter zich. De stemming is bepaald door dertig Europese voetbaljournalisten.
Vorig seizoen won Kylian Mbappé de prijs en hij groeide daarna uit tot een sleutelspeler van het Franse elftal dat wereldkampioen werd in Rusland. Ondanks zijn jonge leeftijd is De Ligt al aanvoerder van Ajax en een onbetwiste basisspeler bij Oranje. Zijn waarde wordt op meer dan zestig miljoen euro geschat.
Ook Lionel Messi, Wayne Rooney en Paul Pogba wonnen de prijs al eens. Rafael van der Vaart was in 2003 de eerste winnaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.