Door de Lens van Ankie

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - In Utrecht zijn we gezegend met een van de beste waterpoloverenigingenvan Nederland: UZSC. De Utrechtse Zwemclub-Star-Combinatie, zoals ze volledig heten, bestaat al sinds 1945 en zowel de mannen als de vrouwenteams hebben sinds die tijd al vele titels gewonnen. Ook dit seizoen gaat het goed met de waterpoloërs van UZSC in de Eredivisie. Afgelopen zaterdag wonnen ze hun tiende wedstrijd op rij. Ze staan bovenaan.
Als sportfotograaf ben je heel blij als er in jouw thuisstad sport op hoog niveau wordt gespeeld, want om bijzondere sportfoto's te kunnen maken heb je bijzondere sportmomenten nodig. Ik zelf houd erg van actie en snelheid: er moet iets gebeuren. Nou ik kan je vertellen, bij waterpolo gebeurt van alles. En er is water: heel veel prachtig, glinsterend, spetterend water. Allemaal ingrediënten om een mooie plaatjes te kunnen maken. Zoals deze foto van Mike van de Brink tijdens een van de wedstrijden van dit seizoen. Let vooral op die blik in zijn oog.
© RedGreenBlue
WIE IS ANKIE?
Fotograaf Ankie Hogewind legt in beelden vast waar sport in Utrecht om draait. Altijd vanuit een verrassend perspectief biedt zij een kijk op de sportwereld zoals je die zelden ziet. Ankie is professioneelsport- en portretfotograaf en heeft al tien jaar een fotostudio in Utrecht Leidsche Rijn.
Ze is lid van de Nederlandse Sportpers en fotografeert onder meer voor RTV Utrecht. Ze wordt gedreven door de verhalen achter de sport. Op deze plek deelt ze elke week een verhaal en kun je meekijken 'Door de Lens van Ankie'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.