"Van den Brom biedt zichzelf aan bij Anderlecht"

© Orange Pictures
AMERSFOORT/UTRECHT - John van den Brom heeft zichzelf aangeboden om trainer te worden van Anderlecht. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad vindt de Amersfoorter dat hij de ideale opvolger is van Hein Vanhaezebrouck, die afgelopen weekend bij de Brusselse club werd ontslagen.
Van den Brom was tussen 2012 en 2014 al twee jaar trainer van Anderlecht. Hij werd één keer landskampioen met de club. De Amersfoorter vindt volgens de krant dat hij voldoet aan de wens van Anderlecht, dat een 'people manager' zoekt. De nieuwe trainer moet goede resultaten combineren met aanvallend voetbal en het inbrengen van jeugd.
Volgens Het Nieuwsblad heeft Peter Bosz echter de beste papieren om Vanhaezebrouck op te volgen, daarna komt Frank de Boer.
Van den Brom, die na dit seizoen vertrekt bij AZ, wordt ook genoemd als mogelijke opvolger van Dick Advocaat om na de zomer trainer te worden van FC Utrecht. Hij liet vorige week weten wel geïnteresseerd te zijn in die functie.
Directeur voetbalzaken van FC Utrecht Jordi Zuidam zei afgelopen vrijdag in een Berg Sport bij RTV Utrecht Zuidam op de hoogte te zijn van de interesse van van den Brom. "We hoeven er niet moeilijk over te doen. Van den Brom is een interessante optie. En natuurlijk is er dan informeel contact met zaakwaarnemers. Het zou heel gek zijn als ik me niet voorbereid op de toekomst", zei Zuidam, "Maar eerst gaan we praten met Advocaat."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.