Gyrano Kerk heeft af en toe een schop onder zijn kont nodig

© Orange Pictures
UTRECHT - Amsterdammer Gyrano Kerk speelde in zijn geboortestad voor DWS en Zeeburgia, maar nooit voor Ajax. Zondag staat de 22-jarige aanvaller met FC Utrecht tegenover Ajax. Hoewel hij er nooit speelde, is het toch een speciale wedstrijd.
We beginnen met één punt en we willen er drie
Gyrano Kerk over de wedstrijd tegen Ajax
"Het is een club uit je stad, dan wil je je extra bewijzen", zegt Kerk. "Het is te makkelijk om te zeggen dat wij niets te verliezen hebben. We beginnen met één punt en we willen er drie."
FC Utrecht moet zich tegen Ajax revancheren voor van de teleurstellende bekerwedstrijd tegen Feyenoord van donderdag. Voor het mentale herstel heeft de ploeg maar twee dagen. "Dat is niet makkelijk, maar je krijgt wel direct de kans om het goed te maken", zegt Kerk, die erkent dat het ook niet zijn beste wedstrijd was. "Ik had het niet, dat is heel jammer. Je wilt je graag gewijzen, maar dat lukte niet. Ik weet ook niet hoe dat kan."
"De trainer zit er kort op"
En dat terwijl Kerk juist in topvorm leek te verkeren. Na een stroeve seizoensstart staat de aanvaller inmiddels op vijf doelpunten en evenzoveel assists.  "Deze trainer weet me op een bepaalde manier te raken", zegt de aanvaller over Dick Advocaat. "Hij zit er kort op, hij wil me helpen en hij scheld me af en toe uit."
Kerk gedijt bij een trainer die veel met hem bezig is. "Ik heb af en toe een goeie schop onder mijn kont nodig. Dat weet ik van mezelf."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.