Gert Kruys over FC Utrecht - Ajax: "De rand van het toelaatbare opzoeken"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een Berg Sport staat vrijdagavond helemaal in het teken van FC Utrecht - Ajax. De wedstrijd van het jaar. René van den Berg ontvangt deze week speler Sean Klaiber.
Voor een aantal spelers zal de clash met Ajax hun eerste worden. Volgens Klaiber weten ze inmiddels allemaal het belang van de wedstrijd, die om meer gaat dan alleen drie punten. "Daar ontkomen ze niet aan. Ze voelen dat, ze zien het op social media. Die jongens zijn er klaar voor en hebben er heel veel zin in."
Sean Klaiber: "We zijn klaar voor Ajax"
Trainer Dick Advocaat is na de bekernederlaag tegen Feyenoord niet bang dat zijn ploeg in een dip is beland. "Daar is dit team te sterk voor", vertrelt Advocaat, "De spelers die gisteren minder waren weten ook dat ze beter moeten. De concurrentie is groot." Die concurrentie komt vooral van een man als Bahebeck meent Gert Kruys. De Fransman maakte tegen Feyenoord zijn eerste speelminuten. "De klasse droop er vanaf bij Bahebeck."

AJAX

Korneel Evers heeft 23 december met grote rode letters in zijn agenda staan. De huisdichter kan niet wachten op het treffen met Ajax. Voor de supporters de mooiste wedstrijd van het jaar. Met zijn ode probeert hij de spelers extra op scherp te zetten.
De Ode van Korneel Evers
De wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax is al enige tijd stijf uitverkocht. Klaiber verheugt zich op een volle Galgenwaard en de ontmoeting met zijn oude trainer Erik ten Hag. Die hem, net als Advocaat, flink op de huid zit. "Ten Hag gaf me ook flink op mijn flikker. Maar Ten Hag werkt meer met beelden. Advocaat benoemd het op het veld. Een goede bal is goed en een slechte bal is slecht.
Gert Kruys: FC Utrecht moet gaan spelen op de rand van het toelaatbare"
Gert Kruys hoopt dat FC Utrecht de grens gaat opzoeken tegen de Amsterdammers. Net als vorig jaar toen het 0-0 bleef. "Dat willen we zien. Strijd, schoten van afstand en op de rand van het toelaatbare. Dat is wat het Utrechtse publiek verwacht."

AAN DE TAP MET AP

Jan Wuytens speelde vele wedstrijden tegen Ajax in het shirt van FC Utrecht. De Belgische verdediger verloor zelden van de Amsterdammers. Ook scoorde hij in één van zijn gewonnen duels tegen Ajax. Hij praat erover aan de tap van Appie Boonen.
Appie Boonen ontvangt Jan Wuytens
Sean Klaiber mocht ook nog een penalty nemen op Gert Kruys. Maar dat gebeurde na een opvallend filmpje vanuit Bunschoten-Spakenburg met Jaan de Graaf en Willem van Hanegem in de hoofdrol.
Een Berg Sport is vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. FC Utrecht - Ajax kunt u zondag LIVE horen op Radio M Utrecht. Namen en Rugnummers begint dan al om 12 uur. 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.