Kampong hard onderuit tegen Oranje Rood, twee zeges SCHC

© RTV Utrecht / Robert Claus
UTRECHT/BILTHOVEN - De hockeyers van SCHC hebben in de Hoofdklasse A van het zaalhockey twee belangrijke zeges geboekt. De Bilthovenaren waren in Leimuiden te sterk voor Victoria en Den Bosch.
HOOFDKLASSE A - MANNEN
SCHC wist vroeg in de ochtend Victoria een pak op de broek te geven. Het werd 7-1 voor Stichtsche. Max Sweering was de grote man met vier goals. Later in de middag won SCHC met 3-2 van Den Bosch. De Bilthovenaren kwamen met 3-0 voor, maar zagen de Brabanders nog gevaarlijk dichtbij komen.
SCHC heeft na vier wedstrijden 9 punten en staat daarmee in de top van groep A.
HOOFDKLASSE B - MANNEN
In de Hoofdklasse B maakte Kampong het zich onnodig moeilijk tegen hdm. De Utrechters kwamen in Delft op een 7-2 voorsprong en lieten de Haagse ploeg terugkeren. Vooral de strafcorner van hdm was vlijmscherp. Het werd 7-7, maar Kampong wist in extremis nog de 8-7 te maken en te winnen.
Jip Janssen na de 8-7 tegen hdm: "Ongelooflijke pot"
In de tweede wedstrijd was Kampong kansloos tegen Oranje Rood. Na elf minuten stond het al 5-1 voor de Eindhovenaren. Uiteindelijk werd het 9-2. Kampong (9 uit 4) moet daardoor de koppositie in de Hoofdklasse B aan Oranje Rood (12 uit 4) laten.
HOOFDKLASSE B - VROUWEN
De hockeysters van Kampong maakten in de Hoofdklasse B een goede beurt tegen Hurley. De Utrechtse vrouwen wisten in Breda met 4-2 te winnen. Kampong zat telkens aan de goede kant van de score en liep zo over de Amstelveense ploeg heen. In de tweede wedstrijd gaf Kampong een voorsprong weg tegen Amsterdam. Drie minuten voor tijd scoorde de Utrechtse Marijn Veen namens Amsterdam de 4-4.
Na vier wedstrijden in de Hoofdklasse B heeft Kampong 7 punten. Daarmee doet het mee in de top van de groep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.