DHSC draait score om in restant van gestaakt duel

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
UTRECHT - De voetballers van DHSC uit Utrecht hebben een bijzondere wedstrijd gewonnen. Het duel tegen Zwaluwen'30 in de Eerste Klasse A werd vorige maand gestaakt bij een 1-0 stand in het voordeel van de bezoekers. In de 38 resterende minuten wist DHSC alsnog de zege te pakken.

BEGIN MET EEN PENALTY

De wedstrijd werd vervolgd met een penalty in de 52e minuut. Op dat moment werd het duel op 17 november namelijk gestaakt door de scheidsrechter. Génaro Snijders was de nemer, die met het eerste balcontact van de dag de 1-1 op het bord kon schieten.
Penaltynemer Génaro Snijders: "Het is een voordeel én een nadeel"

DHSC BESLIST

Een half uur voor tijd (10 minuten na de hervatting) bracht Barry van 't Land DHSC op voorsprong vanuit een vrije trap. Zwaluwen'30 moest met tien man tegenhouden, omdat een rode kaart de aanleiding was voor het staken.
Vijf minuten voor tijd scoorde Mitch van der Vlist de tweede strafschop die DHSC toegewezen kreeg. Hij tekende daarmee voor de 3-1 en voor de eindstand.
DHSC-trainer John Vink: "We stralen uit dat niets te halen is tegen ons"
44' Gani Meholli [0-1]
52' Génaro Snijders, pen. [1-1]
62' Barry van 't Land [2-1]
85' Mitch van der Vlist, pen. [3-1]
Bijz.
51' Rode kaart Mukhtar Suleiman (Zwaluwen'30)
51' Wedstrijd bij 0-1 stand gestaakt, omdat de scheidsrechter zich bedreigd voelde
DHSC klimt door de overwinning naar een gedeelde tweede plek in de Eerste Klasse A, met 20 punten.