Van Seumeren roept supporters op zich te gedragen tegen Ajax

© RTV Utrecht
UTRECHT - Frans van Seumeren roept de supporters van FC Utrecht zich morgen rond de wedstrijd tegen Ajax respectvol te gedragen. In een videoboodschap zegt de grootaandeelhouder van de club dat "we er samen een groot en respectvol voetbalfeest van moeten maken".
FC Utrecht - Ajax wordt morgen gespeeld in een in uitverkocht Stadion Galgenwaard, met een vol uitvak met 1200 Ajaxsupporters. Utrechtfans mogen ook voor het eerst sinds jaren weer alcohol drinken in het supportershome. De drooglegging die jarenlang van kracht was tegen de Amsterdamse club, is opgeheven.
"Het maakt me trots dat FC Utrecht en Ajax zondag in een uitverkocht Stadion Galgenwaard tegenover elkaar staan", zegt Van Seumeren. "Voor het eerst sinds jaren kunnen FC Utrecht-supporters ook een biertje drinken als Ajax op bezoek komt. Hier hebben we met veel mensen vanuit allerlei betrokken geledingen hard aan gewerkt, zoals ze dat dan noemen, de normalisatie van deze wedstrijd. Het is ook dankzij die inspanningen dat we 1200 supporters uit Amsterdam mogen ontvangen. Mooi toch?"
"We zijn het aan iedereen verplicht die zich hier zo lang en met zo veel energie voor heeft ingezet er zondag een voetbalfeest van te maken, ik ga uit van een fantastische sfeer en steun van onze supporters, dat maakt het verschil in een wedstrijd als deze. Volle tribunes, gezonde rivaliteit: zo hoort een voetbalmiddag te zijn."
Het alcoholverbod werd ingesteld omdat supporters zich eerder niet netjes wisten te gedragen tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.