Districtsbeker: SVL ontsnapt aan uitschakeling via strafschoppenserie

© RTV Utrecht / Pieter van Schaick
LANGBROEK - SVL heeft zich verzekerd van deelname aan de vierde ronde van de districtsbeker. De Eerste Klasser uit Langbroek was in de beslissende strafschoppenserie met 6-7 te sterk voor Tweede Klasser Zandvoort.
Verslaggever Pieter van Schaick over het bekerduel

VROEGE VOORSPRONG

SVL had al na vier minuten de voorsprong te pakken. Ali Alkan bracht zijn ploeg al vroeg op 1-0 voorsprong op bezoek bij Zandvoort. Met die stand gingen de ploegen de rust in.
Vlak na rust had SVL twee grote kansen om de score uit te breiden, maar beide pogingen werden geen treffer. Maar de derde grote kans was wel raak. Alex van Eem schoof de bal in het doel van Zandvoort: 2-0.

COMEBACK

In de laatste tien minuten van het bekerduel kwam Zandvoort helemaal terug. Eerst maakte Salim Fertout de 1-2 en vervolgens wist Bud Water de gelijkmaker te maken
Walter Cremers:"We hadden het moeilijk, maar we zijn door"

STRAFSCHOPPEN

In de districtsbeker zijn geen strafschoppen maar wordt er gelijk overgegaan op penalty's. De eerste vijf strafschoppen werden door beide ploegen feilloos binnengeschoten. In de sudden death werden vervolgens ook de zesde strafschoppen gemaakt. De zevende werd gemist door Zandvoort. Voor SVL ging Koen van Dijk achter de bal staan. Hij faalde niet en zo schoot hij zijn ploeg naar de volgende ronde van de districtsbeker.
10' Ali Alkan [0-1]
50' Alex van Eem [0-2]
80' Salim Fertout [1-2]
87' Bud Water [2-2]
STRAFSCHOPPENSERIE: 6-7
Aad van de Berg: "Dit was onnodig billenknijpen"
Eerste Klasser SVL gaat het in de volgende ronde opnemen tegen Zwaluwen'30 (Eerste Klasse). Dit duel wordt in het weekend van 23 en 24 februari gespeeld.