Korfballers Dalto verslaan Oost Arnhem:"Een absurd hoog scoringspercentage"

© RTV Utrecht / Bert Kous
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De korfballers van Dalto/Klaverblad Verzekeringen hebben in de Hoofdklasse B Oost Arnhem verslagen. De Driebergenaren waren in het uitduel met 33-25 te sterk.
De Driebergse ploeg kende een goede eerste helft. De ploeg ging met een 19-13 voorsprong de rust in. In de tweede helft ging Dalto gestaag door. De score werd razendsnel uitgebreid naar 25-13. Arnhem kwam nog iets terug in de wedstrijd, maar de winst van Dalto kwam nooit in gevaar. Het werd uiteindelijk 33-25 voor de ploeg van trainer Herman van Gunst.
Herman van Gunst: "Een absurd hoog scoringspercentage"
Op voorhand had Dalto niet zo'n makkelijke overwinning verwacht. "We stonden gelijk op de ranglijst, dan verwacht je niet dat het zo makkelijk wordt. Deze winst komt ook doordat we zo'n absurd hoog scoringspercentage hadden", reageerde trainer Herman van der Gunst na afloop teggen RTV Utrecht.
Dalto staat na de winst nu derde in de Hoofdklasse B. Het heeft evenveel punten als koploper AW.DTV, maar de Driebergenaren hebben een wedstrijd meer gespeeld. AW.DTV komt pas zaterdagavond in actie.
Maarten Groot Hulze: "Doel is play-offs, maar iedereen kan van iedereen winnen"