LIVEBLOG: Frenkie de Jong beslist duel in blessuretijd definitief

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht neemt het vanmiddag om 12:15 in eigen huis op tegen Ajax. Voor de supporters van de Utrechters is dit het affiche van het jaar tegen de rivaal uit Amsterdam. De Galgenwaard is een lastig te nemen horde voor de Amsterdammers; in de laatste tien onderlinge duels wisten de Amsterdammers slechts twee keer te winnen. Bij FC Utrecht ontbreekt Sander van de Streek, Nick Venema is zijn vervanger en maakt zijn debuut in de basiself. FC Utrecht - Ajax is vanaf 12.00 LIVE te horen op Radio M Utrecht.
TUSSENSTAND 1-3
Scheidsrechter: Dennis Higler
90+5' Het duel tussen FC Utrecht en Ajax eindigt in 1-3. Straks analyse met Gert Kruys en uiteraard interviews van René van den Berg met de hoofdrolspelers van vanmiddag.
90+5' Wordt het 1-2 of wordt het 1-3? Higler gaat naar het televisiescherm en bekijkt de situatie bij de laatste goal van Ajax.
90+5' Doelpunt Ajax. Frenkie de Jong gooit het duel nu écht in het slot.
90' Er komen vijf minuten blessuretijd bij. Is het voldoende voor een late gelijkmaker? Volg, ook de slotfase, LIVE vanuit de Galgenwaar.
83' Twijfel bij Jensen! Na een weggewerkte bal twijfelt de Deense goalie en snelt hij terug naar zijn eigen doel. Ziyech kan vrij doorlopen, maar stuit in de één tegen één toch nog op Jensen. Het blijft 1-2, met nog zes minuten op de klok.
78' Scheelt niks! Bahebeck met een hard schot, dat nog net gekeerd wordt door Onana. Bij de tweede paal is Venema net te laat om gevaar te stichten.
Beluister het commentaar bij de aansluitingstreffer van Nick Venema
73' GOAAAAAL! Nick Venema brengt de tussenstand op 1-2, na een hele goede voorzet van Sean Klaiber!
71' Frustratie bij Tannane, die dicht tegen zijn tweede gele kaart aanzit. Ook een wissel aan Utrechtse kant: Gavory verlaat het veld en wordt vervangen door Van de Streek
68' Als FC Utrecht nog wat wil moet het nu gebeuren. Emanuelson besluit het van buiten het strafschopgebied te proberen: net naast.
Beeldimpressie van de uitverkochte Galgenwaard
Beeldimpressie van de uitverkochte Galgenwaard © Bas Teunissen
61' Gelukkig wordt het duel hervat. Onana is in orde en staat inmiddels weer onder de lat
60' Wat is dit? Er wordt een vuurwerkbom in het strafschopgebied gegooid, vlak naast André Onana. Een harde knal volgt: het duel lijkt stilgelegd te worden.
Beluister het commentaar bij de 0-2 van Dusan Tadic
59' DOELPUNT! Dusan Tadic blijft koel en brengt de stand op 0-2, in het voordeel van de Amsterdammers
58' Een strafschop voor Ajax. Higler geeft Willem Janssen een gele kaart, na vasthouden in het strafschopgebied Dolberg. Tadic staat achter de bal, oog in oog met Jensen
56' VAR-moment in de Galgenwaard! Bij de poging van Tadic wordt Dolberg onderuit getrokken in het strafschopgebied. Higler gaat zelf een kijkje nemen op het televisiescherm
55' Daar komt FC Utrecht goed weg. Ziyech met een hoge steekbal op Tadic, die precies voor de neus van Jensen opduikt. Hij schiet de bal net voorlangs het doel
53' Knappe actie van Tannane! In de afronding is de FC Utrecht-aanvaller wat slordig en schiet hij de bal hard in het zijnet.
46' Er is opnieuw afgetrapt in de Galgenwaard. Mark van der Maarel komt binnen de lijnen, hij vervangt Gyrano Kerk
Beluister het commentaar bij de openingstreffer van Kasper Dolberg (0-1)
45' Rust in de Galgenwaard. FC Utrecht kan nog vuist maken tegen Ajax, dat dankzij een treffer van Dolberg op een 0-1 voorsprong staat
39' We gaan richting het einde van de eerste helft, terwijl Gustafson zijn teamgenoten nog een keer opjut om door te jagen tijdens de opbouw van de Amsterdammers. Een Utrechtse opleving voor de rust?
31' Een gele kaart voor Oussama Tannane. De aanvaller van FC Utrecht snelt langs zijn tegenstander en komt daarna in botsing met een speler van de Amsterdammers. "Een goedkope gele kaart", aldus Gert Kruys
29' OEI! Tannane met een gevaarlijke voorzet vanuit een vrije trap. De bal snijdt voor het Ajax-doel langs, maar wordt weggehaald door De Ligt. Hoekschop voor FC Utrecht
28' Gele kaart voor Ajax-speler Max Wöber, na een overtreding op Gyrano Kerk
Ajax is heer en meester in de openingsfase in de Galgenwaard. De ploeg van Dick Advocaat heeft moeite met het spelen van de duels
Gert Kruys
18' Een uitbraak van Utrecht leidt tot balverlies bij Kerk. De vleugelspits wacht te lang en loopt zich uiteindelijk stuk tegen een overtal aan Amsterdammers.
14' Ai, ai, ai. Ajax breekt uit vanuit een counter. Dolberg behoudt het overzicht, legt de bal breed op Blind en krijgt hem weer terug. De Deen haalt genadeloos uit: 1-0 Ajax
11' Hoekschop wordt verkeerd verwerkt door Emanuelson. Jensen brengt redding op de doellijn en vangt de hoge bal
9' Vlammend schot van Ziyech! Goed gepakt door David Jensen en een hoekschop voor de Amsterdammers
5' De verbinding met de Galgenwaard was verbroken. Inmiddels zijn we écht live vanuit de Galgenwaard. Excuses voor het ongemak
1' Er is afgetrapt in de Galgenwaard. FC Utrecht - Ajax is begonnen!

WARMLOPEN

- In de Eredivisie verloor FC Utrecht slechts 1 van de laatste 9 thuisduels met Ajax. Dat was op 22 januari 2017. Die dag werd het 0-1 voor de ploeg uit Amsterdam en was Lasse Schöne de matchwinner.
- Sinds 2000 won alleen PSV (18 maal) vaker in de Eredivisie van Ajax dan FC Utrecht: 14 keer. Thuis boekte in die periode geen enkele ploeg meer zeges op de Amsterdammers dan FC Utrecht: 10 maal, net als PSV.
- FC Utrecht won 7 van de laatste 9 Eredivisiepartijen die het speelde. Uitzonderingen in die reeks: een 2-1 nederlaag bij Vitesse en 3-3 gelijkspel bij Excelsior.
- FC Utrecht won alle 5 Eredivisiethuispartijen die het onder leiding van Dick Advocaat speelde. Advocaat kan de eerste trainer van FC Utrecht worden die zijn eerste 6 thuisduels in de Eredivisie wint.

OPSTELLINGEN:

FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Letschert, Janssen (c), Gavory; Emanuelson, Gustafson, Van Overeem, Tannane; Kerk, Venema
Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Wöber, Blind; Van de Beek, De Jong, Schöne; Ziyech, Dolberg, Tadic (c)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.