RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onmachtig FC Utrecht verliest in uitverkochte Galgenwaard van Ajax

1/5
UTRECHT - FC Utrecht heeft in een uitverkochte Galgenwaard met 3-1 verloren van Ajax. De ploeg van Dick Advcaat leek een kwartier voor tijd toch nog aanspraak te maken op een resultaat, maar kwam in anderhalf uur voetballen tot te weinig echte kansen om punten te pakken tegen de Amsterdammers.

ONHERKENBAAR

In de eerste helft waren de Amsterdammers heer en meester in de Galgenwaard. FC Utrecht had moeite met het snelle veldspel van de ploeg van oud FC Utrecht-trainer Erik ten Hag. Na veertien minuten leidde dit tot de openingstreffer van Kasper Dolberg. De Deen hield het hoofd koel na een snelle uitbraak en schoot de bal keihard in het Utrechtse doel. De Domstedelingen, de voorgaande weken zo uitstekend in vorm, waren onherkenbaar en werden slechts mondjesmaat gevaarlijk.

René van den Berg praat na met Sean Klaiber


TWEEDE HELFT

Na rust bleef de teleurstellende Gyrano Kerk achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Mark van der Maarel. Het duel leek na een uur spelen beslist te worden door Dusan Tadic. De vleugelspits van de Amsterdammers kreeg, nadat hij de bal in eerste instantie voorlangs schoot, een herkansing via de penaltystip. Hoewel scheidsrechter Dennis Higler in eerste instantie niet floot, gaf hij de Amsterdammers een strafschop na het herhaaldelijk bekijken van de beelden. Willem Janssen hield Dolberg vast in het zestienmetergebied en ontving hiervoor. De penalty werd feilloos benut door Tadic, waardoor de stand op 2-0 werd gebracht.

Mark van der Maarel in gesprek met René van den Berg na FC Utrecht - Ajax


VUURWERK

Het duel werd ontsierd, toen er vanuit de Bunnikside zwaar vuurwerk in de richting van Ajax-doelman André Onana werd gegooid. Het vuurwerk kwam vlak naast de goalie tot ontploffing. Scheidsrechter Higler besloot, in overleg met Onana, niet tot staken van de wedstrijd.


VENEMA

Een kwartier voor tijd bracht Nick Venema de spanning terug in het duel, toen hij een knappe voorzet van Sean Klaiber tot doelpunt promoveerde. In het restant van de wedstrijd drong Ajax aan en wisten de Utrechters tot weinig echte kansen te komen. Het duel werd uiteindelijk definitief beslist in de blessuretijd, toen Frenkie de Jong de eindstand op het scorebord zette.

Dick Advocaat in gesprek met René van den Berg


14' Kasper Dolberg [0-1]
60' Dusan Tadic [0-2, pen.]
75' Nick Venema [1-2]
90+5' Frenkie de Jong [1-3]

Timo Letschert: "We hadden moeite met Ajax onder druk zetten"


RANGLIJST

FC Utrecht lijkt de winterstop in te gaan als nummer vier van de Eredivisie, hoewel Vitesse vanmiddag dan wel punten moet verspelen tegen De Graafschap. De volgende wedstrijd voor de Utrechters is op zondag 19 januari 2019. Tegenstander is dan AZ, dat zevende staat op de ranglijst.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -