Veldrijden: Lars van der Haar nipt in top 10 na inhaalrace

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar is bij de wereldbekerrit in een modderig Namen (België) als tiende geëindigd. De Woudenberger moest een heuse inhaalrace inzetten om toch nog een top 10-notering neer te zetten, nadat hij door materiaalpech plots naar de twintigste plaats duikelde. De race werd gewonnen door de Nederlander Mathieu van van der Poel, die met een voorsprong van één minuut en acht seconden ruimschoots eerste werd. Wout van Aert eindigde als tweede en de Belg Toon Aerts complementeerde de top 3.
Robert Claus praat na met Lars van den Haar

MATERIAALPECH

Het werd Van der Haar niet makkelijk gemaakt tijdens rit, die verreden werd onder zware modderomstandigheden. De Woudenberger werd ook nog eens geteisterd door materiaalpech, waardoor hij een vrije val maakte en plots op de twintigste plaats stond. "Mijn bril besloeg net op het schuine stuk, waardoor ik helemaal niets zag. Daarna kreeg ik een lekke band en reed ik de post binnen. Dat is toen blijkbaar niet opgemerkt en toen moest ik tot de volgende post rijden op een lekke band. Het is logisch dat die incidenten me een flink aantal plaatsen kostten", zo vertelt Lars van der Haar in gesprek met Robert Claus.
Ontzettend zonde dat een plek in de top 5 er niet inzat, door incidenten
Lars van der Haar

NK

Van der Haar moest daarna een flinke inhaalslag maken om nog een top 10-notering neer te zetten. "Het gevoel was eigenlijk gewoon goed. Ik wist dat het niet aan mezelf lag, maar dat het pure pech was. Uiteindelijk ben ik trots op de inhaalslag die ik heb gemaakt." Op Tweede Kerstdag wordt de wereldbeker vervolgd in Heusden-Zolder (België). Van de Haar is vooralsnog tevreden over het verloop van zijn seizoen, hoewel de belangrijkste wedstrijden nog zullen volgen. "In de Kerstperiode heb ik vijf ritten in negen dagen. Dat is een fikse aanslag op het lichaam en eigenlijk niet gunstig, met het Nederlands Kampioenschap (12 en 13 januari, red.) dat er natuurlijk ook aankomt, maar ook die wedstrijden zal ik gewoon moeten rijden."  

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.