16-jarige Pieterse geniet van vuurdoop in Namen: "Het was vanaf de start meteen knallen"

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Veldrijdster Puck Pieterse heeft een knappe notering neergezet bij haar wereldbekerdebuut in het Belgische Namen. De Amersfoortse, met haar zestien jaar één van de jongste deelnemers, kwam als 32e over de finishstreep. De Nederlandse Lucinda Brand won de wereldbekerwedstrijd. Marianne Vos en Annemarie Worst maakten er een geheel Nederlands podium van en werden respectievelijk tweede en derde.
Puck Pieterse praat na met Robert Claus

MODDERBAD

Eigenlijk bereidde Pieterse zich voor op een wedstrijd bij de beloften, waar ze normaliter haar wedstrijden verrijdt. Tot ze een belletje kreeg van bondscoach Gerben de Knegt, dat ze mocht aantreden bij de Elite-Vrouwen. "Het was echt super gaaf", zo vertelt Pieterse in gesprek met Namen&Rugnummers-verslaggever Robert Claus.
Ik heb besloten om voorlopig bij mijn eigen ploeg te blijven
Puck Pieterse
"Vanaf de start was het meteen knallen en moest ik dringen, omdat we meteen omhoog moesten." Pieterse reed, dankzij hevige regenval, onder zware omstandigheden haar eerste rit. "De modder kostte ontzettend veel kracht, waardoor ik moeite had met afdalen en ook een paar keer ten val kwam", aldus Pieterse.
Puck Pieterse, na afloop van haar debuut bij de Elite-Vrouwen
Puck Pieterse, na afloop van haar debuut bij de Elite-Vrouwen © Puck Pieterse

TALENT

Pieterse mocht op grond van regelgeving van de internationale wielerbond UCI meedoen, die voorschrijft dat wanneer een land 8 rensters heeft bij de eerste 50 van de wereldranglijst, ook twee junior-vrouwen mogen worden afgevaardigd. De Amersfoortse, staat in het 'wereldje' al langer te boek als groot talent en kan zodoende rekenen op veel belangstelling van andere ploegen. "Dat klopt, maar ik heb besloten om voorlopig bij mijn eigen team (Orange Babies Cycling Team, red.) te blijven. Daar is alles gewoon goed geregeld en dan kijken we daarna wel verder", zo besluit Pieterse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.