RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

NK Beach Indoor: Meeuwsen en Brouwer pakken goud na ware thriller

1/3
NIEUWEGEIN/RHENEN - Nieuwegeiner Robert Meeuwsen heeft samen met zijn partner Alexander Brouwer het goud gepakt op het NK Beachvolleybal Indoor in Aalsmeer. Het duo nam in het finale op tegen Jasper Bouter en Sven Vismans en won na een spannend slotstuk uiteindelijk in een driesetter: 21-18, 19-21 en 19-17.


Terugluisteren: de derde set van de finale van het NK Beach Indoor


DRIESETTER

Met speels gemak slaagden Meeuwsen en Brouwer erin zich te plaatsen voor de finale van het NK. Tot aan de finale verspeelde het tweetal zelfs geen enkele set. In de finale stuitten de beachvolleyballers op andere weerstand. De eerste set werd met hangen en wurgen binnengesleept: 21-18. De tweede set was een heuse nek-aan-nek race, waarin Bouter en Vismans uiteindelijk aan het langste eind trokken (19-21), waardoor er een derde set aan te pas moest komen.  


THRILLER

Ook in de derde set gingen Bouter en Vismans, gesteund door het publiek in Aalsmeer, meerdere malen aan de leiding en balanceerden Brouwer en Meeuwsen op het randje van de afgrond. Ondanks zes matchpoints voor de tegenstanders pakten Brouwer en de Nieuwegeiner Meeuwsen toch het goud. Het tweetal richtte zich nog één keer op en verzilverde, in tegenstelling tot Bouter / Vismans, het eerste matchpoint dat ze kregen: 19-17.

Mark Kloostra in gesprek met de kersverse winnaars van het NK Beach Indoor


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht