PR op schaatsmijl brengt Dijs bijna naar WK afstanden

© Orange Pictures
SOEST/WOERDEN - Schaatser Wesly Dijs (23) heeft tijdens de NK afstanden een persoonlijk record gereden op de 1.500 meter. De Soester reed in Heerenveen 1:46.35 en hij was daarmee dicht bij een ticket voor het WK afstanden.
Het oude PR van Dijs stond op 1:46.58, een tijd die hij precies een jaar geleden ook reed in Thialf. Door zijn verbetering mocht Dijs even hopen op een plek voor het WK afstanden in Inzell, maar uiteindelijk bleek de concurrentie te sterk.

WERELDTOP

De winst ging uiteindelijk naar olympisch kampioen Kjeld Nuis (1:44.02), voor Patrick Roest (1:44.20) en Thomas Krol (1:44.74). Zij gaan naar het WK afstanden. Ook wereldtoppers als Sven Kramer en Douwe de Vries bleven Dijs nog voor in de stand.
Teun de Wit van RTC Midden, de talentengroep die traint op de Vechtsebanen in Utrecht, werd 18de op de 1.500 meter. Zijn tijd van 1:50.81 was twee seconden langzamer dan zijn PR, die hij in maart reed in Salt Lake City.

1.000 METER

Zondag staat Soester Dijs nog aan de start van de 1.000 meter schaatsen op het Nederlands kampioenschap in Thialf. Dan neemt hij het in rit vier op tegen Louis Hollaar. Ook Woerdenaar Stef Brandsen (19) doet mee aan de kilometer. Hij rijdt in rit drie tegen Joost van Dobbenburgh.

STEF BRANDSEN

Voor Brandsen is dat zijn kans op revanche. Op de 500 meter, het openingsnummer van het NK afstanden in Heerenveen, werd hij namelijk gediskwalificeerd. Zijn tegenstander had de eerste valse start, maar omdat Brandsen de tweede valse start maakte, was zijn wedstrijd al klaar voor hij een meter geschaatst had.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.