Van der Haar nipt naast podium in laatste cross van het jaar

© Jan Kruijdenberg
WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar heeft het kalenderjaar 2018 afgesloten met een knappe vierde plaats. De Woudenberger deed dat in de veldrit van het Belgische Diegem. Lang leek Van der Haar op weg naar de derde plaats.

MATHIEU VAN DER POEL

De winst ging naar Mathieu van der Poel, die zijn twintigste zege van het seizoen boekte. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de Europees kampioen botste vroeg in de wedstrijd op een steward die over het parcours liep. Van der Poel moest even bekomen van de botsing, maar herpakte zich en bleek andermaal oppermachtig in de avondcross.
Michael Vanthourenhout eindigde als tweede, Toon Aerts pikte uiteindelijk de laatste podiumplek weg voor zijn ploeggenoot Van der Haar. Onze regiogenoot wist wel wereldkampioen Wout van Aert (vijfde) achter zich te laten.

1 JANUARI

De veldrijders hebben op 31 december een dag rust, maar op 1 januari worden zij weer verwacht in de GP Sven Nys in het Belgische Baal. Die cross is vernoemd en wordt georganiseerd door oud-prof Sven Nys, die momenteel de manager is van de ploeg van Lars van der Haar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.