Van Schip sluit NK baan af met drie medailles

Van Schip in het midden (nummer 12)
Van Schip in het midden (nummer 12) © Geert Lommers
SCHALKWIJK - Baanwielrenner Jan-Willem van Schip is met drie medailles thuisgekomen van het NK baanwielrennen. Op de slotdag pakte de Schalkwijker zilver op het onderdeel Koppelkoers. Dat deed Van Schip samen met Cees Bol.
In de Koppelkoers lossen ploegen van twee renners elkaar om de zoveel rondes af. Door tussensprints te winnen en een rondje voorsprong te pakken, kun je punten verdienen. In totaal stonden 200 rondes op het programma in het Omnisport van Apeldoorn.
De winst ging na 200 rondjes naar Wim Stroetinga en Yoeri Havik, die hun titel met succes prolongeerden. Van Schip en Bol kwamen twaalf punten tekort voor goud. Het brons was voor Pim Ligthart en Jesper Asselman.

SUCCESVOL NK

Voor Jan-Willem van Schip was dit Nederlands kampioenschap uiterst succesvol. Hij pakte eerder dit toernooi al zilver op de onderdelen Scratch en Puntenkoers.