Polsstokverspringers Holland in zonnetje gezet

Demi Groothedde, Reinier Overbeek en Wouter van Midden (v.l.n.r)
Demi Groothedde, Reinier Overbeek en Wouter van Midden (v.l.n.r) © PB Holland
BENSCHOP/MONTFOORT - Dit weekend zijn de Hollandse polsstokverspringers in het zonnetje gezet. Op de prijzenavond van de Polsstokbond Holland (PBH) waren Reinier Overbeek en Guus Hoogland de grote winnaars.

REINIER OVERBEEK

In het Dorpshuis XXL van Benschop vond de huldiging van Springer van het Jaar en Talent van het Jaar plaats. Reinier Overbeek uit Benschop was de man van de avond. De jonge springer, die uitkomt in de Jongens-categorie, won de titel Springer van het Jaar. Hij bleef Wouter van Midden (Vlist) en Demi Groothedde (Jaarsveld) voor.
De titel dankt Overbeek onder meer aan zijn Hollandse en Nederlandse titels. Daarnaast sprong hij op het NK in Bergum een nieuw Nederlands Record. Met 20.30 meter was hij de eerste jongen die de 20 metergrens wist te doorbreken.
Guus Hoogland ontvangt zijn prijs voor Talent van het Jaar
Guus Hoogland ontvangt zijn prijs voor Talent van het Jaar © PB Holland

GUUS HOOGLAND

De prijs voor Talent van het Jaar ging naar Guus Hoogland uit Montfoort, die net als Overbeek uitkomt in de Jongens-categorie. Daarnaast werd een ludieke prijs van meeste natsprongen uitgereikt aan topper Jaco de Groot uit Woerden. Hij ging het afgelopen seizoen 53 keer 'nat' door het risico dat hij nam.

AFTRAP IN KOCKENGEN

Het nieuwe fierljep-seizoen begint op 4 mei 2019 op de nieuwe accommodatie in Kockengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.