Door de lens van Ankie

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT/SOEST - Oudjaarsdag is een dag vol met tradities: vuurwerk, oliebollen, champagne, sjoelen. In Soest hebben ze ook een traditie: de Sylvestercross. Elk jaar op oudjaarsdag wordt deze cross georganiseerd. Het is een echte cross: door bossen met zand, heel veel zand. De frisse dennengeur opsnuivend nestel ik me met mijn camera aan de rand van het bos met uitzicht op een grote zandvlakte.
Dan komen de lopers er aan. Het zijn er veel: mannen, vrouwen, jong en ouder. Het ene moment denk ik: ik zou wel mee willen lopen, lekker uitwaaien in het bos. Het andere moment verbaas ik me over al die mensen die zoveel plezier lijken te hebben in het zichzelf afmatten en die vies en moe het oude jaar willen afsluiten. Bezweet en met rode hoofden komen de laatsten over de finish. Ze zijn allemaal opgetogen: ze hebben de finish gehaald. Het jaar kan afgesloten worden. Het nieuwe jaar kan beginnen.
© RedGreenBlue
WIE IS ANKIE?
Fotograaf Ankie Hogewind legt in beelden vast waar sport in Utrecht om draait. Altijd vanuit een verrassend perspectief biedt zij een kijk op de sportwereld zoals je die zelden ziet. Ankie is professioneelsport- en portretfotograaf en heeft al tien jaar een fotostudio in Utrecht Leidsche Rijn.
Ze is lid van de Nederlandse Sportpers en fotografeert onder meer voor RTV Utrecht. Ze wordt gedreven door de verhalen achter de sport. Op deze plek deelt ze elke week een verhaal en kun je meekijken 'Door de Lens van Ankie'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.