Werkstraf voor vuurwerkgooier FC Utrecht-Ajax

© Ankie Hogewind
UTRECHT - Een 32-jarige man uit Utrecht is vanmiddag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur wegens het gooien van vuurwerk naar Ajax-keeper André Onana, tijdens de wedstrijd FC Utrecht-Ajax op 23 december.
Verdachte Serkan E. zei ten overstaan van de rechter dat hij niet wist dat hij zwaar knalvuurwerk op het veld gooide. "Ik dacht dat het om siervuurwerk ging. Ik heb ook nooit de bedoeling gehad om het in zijn richting te gooien." De bedoeling van het gooien van het vuurwerk was ter verhoging van de sfeer, aldus de verdachte, Utrecht-supporter die behoort tot de fanatieke Bunnikside.
E. gooide het projectiel op het veld kort nadat Ajax de voorsprong op de thuisclub had vergroot naar 0-2. Op beelden is te zien dat het vuurwerk op enkele meters van Onana ontploft. De doelman schrikt en grijpt naar zijn hoofd. Hij heeft niets aan het incident overgehouden. Ajax heeft aangifte gedaan van het incident.
De opgelegde straf is even hoog als de eis van de officier van justitie. Naast de werkstraf legde de rechter een voorwaardelijke celstraf van 56 dagen op. De man zat rond kerst al vier dagen in de gevangenis.
De wedstrijd werd na de ontploffing enige tijd stilgelegd. Ajax won met 1-3.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.