Bart Hoolwerf wint schaatsmarathon Tilburg: "Op het tandvlees"

© Orange Pictures
EEMDIJK/UTRECHT - Schaatser Bart Hoolwerf heeft in Tilburg de negende wedstrijd om de Marathon Cup gewonnen. De 20-jarige Eemdijker was in de sprint net iets sterker dan Mats Stoltenborg en de Nieuw-Zeelander Peter Michael, met wie hij twee ronden voorsprong had genomen op het peloton.
Hoolwerf was in de slotfase achterop geraakt bij zijn tweede medevluchters, maar kon weer aansluiten omdat Stoltenborg en Michael even inhielden. "Ik had het geluk dat ze gingen staan, zodat ik erbij kon komen", zei Hoolwerf, die vorig jaar op de Weissensee de Open Nederlandse titel pakte. "Ik was kapot, maar kon alles eruit persen voor de laatste sprint. Op het tandvlees wist ik te winnen."
Stefan Wolffenbuttel uit Nigtevecht werd 22ste, Robin Snoek uit Abcoude eindigde als 43ste en Niels Immerzeel uit Wilnis sloot de wedstrijd af als 46ste.

MERKENS ZEVENDE

Bij de vrouwen was Irene Schouten weer de beste. De 26-jarige schaatsser had op nieuwjaarsdag in Groningen al de Nederlandse titel op kunstijs gepakt. De Utrechtse Jessica Merkens was zevende.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.