Puck Pieterse (16) showt talent tijdens én na veldrit

© Twitter @BrabantCycling
AMERSFOORT - De 16-jarige Puck Pieterse kan meer op de fiets dan alleen hard door het veld rijden. De Amersfoortse was zaterdag in de veldrit van Sint-Michielsgestel soeverein tussen de elite dames en liet na afloop een circusachtige truc zien op haar fiets.
Pieterse zat achterstevoren op haar stuur en terwijl ze achteruit trapte, bleef ze recht op haar al rijdende crossfiets zitten. Het toptalent reed zo een rondje en stapte na bijna een halve minuut af. Dat is te zien op beelden van Brabant Cycling op Twitter.

SUPERIEUR IN DE WEDSTRIJD

De wedstrijd die ze reed in Sint-Michielsgestel was een nationale veldrit. Pieterse, die pas juniore (-18) is, startte in een deelnemersveld met ook beloften (-23) en eliterensters. Ze won de veldrit met 45 seconden voorsprong op Sofie van Rooijen, Lizzy Witlox werd derde op meer dan een minuut.
De vierde plaats was voor Anna van der Breggen. Inderdaad, de regerend wereldkampioene wielrennen op de weg. Zij maakte in Brabant een uitstapje naar het veld, maar moest het ruim afleggen tegen het 16-jarige toptalent uit Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.