Poutsma zorgt voor medailleregen RTC Midden op NK shorttrack

Selma Poutsma
Selma Poutsma © RTC Midden / Ankie Hoogewind
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Selma Poutsma van RTC Midden heeft op het NK shorttrack veel medailles gewonnen. De 19-jarige schaatster van de Utrechtse trainingsgroep won zilver op de 1.000 en 1.500 meter. Daarnaast pakte ze brons op de 500 meter en in het eindklassement. Ook ploeggenote Xandra Velzeboer (17) pakte eremetaal.

MEDAILLEREGEN RTC MIDDEN

Op de 1.500 meter werd Poutsma tweede achter olympisch kampioene Suzanne Schulting. Xandra Velzeboer eindigde als zesde in die finale. Op de kilometer wisten beide shorttrackers van RTC Midden op het podium te rijden: Poutsma won zilver, Velzeboer brons.

POUTSMA: DERDE OVERALL

Ook in de afsluitende superfinale (3.000 meter) wist Poutsma een tweede plaats te behalen, waardoor ze in het overall klassement knap derde werd achter Nederlands kampioene Lara van Ruijven en Suzanne Schulting.

STEENAART BENADEELD DOOR FOUT JURY

Bij de mannen pakte RTC Midden-shorttracker Bram Steenaart een bronzen medaille. Dacht hij tenminste. Hij plaatste zich voor de finale van de 500 meter en werd daarin knap derde. Hij kreeg alleen geen brons door een fout van de jury. Die dacht namelijk dat Daan Breeuwsma na een val Steenaart nog had ingehaald.
Dat was niet het geval en zo is de medaille aan de verkeerde (Breeuwsma) uitgereikt. De uitslag kon na afloop niet meer aangepast worden, omdat de uitslag al geklaard was. In het overall klassement eindigde Steenaaert als zevende.

RTC MIDDEN

RTC Midden is de trainingsgroep van schaatsers en shorttrackers uit de regio rond Utrecht, met de Vechtsebanen in Utrecht als uitvalsbasis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.