RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hockeybond eert Dirkse van den Heuvel

BILTHOVEN - Carlien Dirkse van den Heuvel heeft officieel afscheid genomen van de nationale hockeyploeg. De speelster van het Bilthovense SCHC werd tijdens de jaarlijkse spelerslunch toegesproken door voorzitter Erik Gerritsen van de hockeybond. Dirkse van den Heuvel maakte eind vorig jaar bekend te stoppen als international.

Dirkse van den Heuvel speelde 203 interlands waarvan ze ermaar 13 verloor. "Dat komt niet alleen omdat je zelf een heel goede speelster bent, maar je zorgde er ook voor dat anderen beter speelden en het team goed speelde. Dat was niet alleen zo in je rol als aanvoerder, maar ook daarvoor al. Dat is heel knap", zei Gerritsen in zijn toespraak. De hockeypraeses zei verder het jammer te vinden dat de SCHC-ster stopt bij Oranje. "Want volgens mij heb ik je nog niet zo goed zien spelen als de laatste anderhalf jaar. Ik denk dat je een voorbeeld bent voor anderen."

Behalve Dirkse van den Heuvel werden ook de jubilarissen van 2018 gehuldigd. Bilthovenaar Tim Brinkman (Bloemendaal) speelde zijn 50e interland,áCaia van Maasakker van SCHC haar 150e. Robbert Kemperman van Kampong en Eva de Goede uit Zeist bereikten in 2018 de grens van 200 gespeelde duels in het Nederlands elftal.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht