Sneijder krijgt eigen sportpark in Ondiep: "Ik ben heel trots"

© ANP (bewerking RTV Utrecht)
UTRECHT - Het is definitief: Sportpark Thorbeckepark in de Utrechtse wijk Ondiep gaat Sportpark Wesley Sneijder heten.
Het stadsbestuur heeft dit dinsdag laten weten aan de Wijkraad Noordwest, die in september het initiatief nam voor de vernoeming. Het sportcomplex is de thuisbasis van voetbalvereniging DHSC. Deze fusieclub ontstond uit onder meer DOS, de club waar Sneijder zijn loopbaan begon.

BAND MET ONDIEP

De 34-jarige Sneijder groeide op in Ondiep. In het advies aan het college van burgemeester en wethouders roemt de Wijkraad Noordwest de warme banden die de recordinternationl heeft met de wijk. Hij is volgens de bewoners een voorbeeld voor veel kinderen en aankomende voetbalsterren. Ook stellen de initiatiefnemers dat Sneijder goede contacten onderhoudt met DHSC en verwijzen ze naar de steun die de voetballer geeft aan de Voedselbank Ondiep op de Amsterdamsestraatweg.
Wijkraadvoorzitter Gerard van Wakeren is dolblij dat de gemeente het initiatief honoreert. "We kunnen bijna niet wachten op het feestelijk moment waarop de naam wordt onthuld. Dat feest gaan we nu voorbereiden met alle betrokkenen en Wesley Sneijder zelf."
Dat het een idee is van een groep betrokken buurtbewoners, maakt het voor mij nog meer bijzonder
Wesley Sneijder

SNEIJDER

"Hoewel ik al een tijdje in het buitenland woon en werk, is mijn hart altijd rood-wit van de stad Utrecht gebleven", reageert Sneijder. "Ik ben er daarom heel trots op dat er in 'mijn' Ondiep een sportcomplex naar mij wordt vernoemd. Dat het een idee is van een groep betrokken buurtbewoners, maakt het voor mij nog meer bijzonder. Ik hoop dat hiermee heel veel mensen - vooral kinderen en jongeren - te stimuleren om te gaan sporten."
Ik vond het direct een sympathiek idee
Wethouder Verschuure

WETHOUDER

Wijkwethouder Klaas Verschuure prijst het initiatief van de wijkraad. "Ik vond het direct een sympathiek idee, dus hebben we gekeken naar de mogelijkheden en uiteraard ook de mening van Wesley zelf gevraagd. Ik ben blij dat we een mooie plek hebben gevonden om naar hem te vernoemen."
Sportpark Thorbeckepark werd in 2007 aangelegd. Het ligt tussen de Thorbeckelaan, de Royaards van den Hamkade en de Marnixlaan. De gemeente overlegt nog met Wesley Sneijder, de wijkraad en het sportpark over een officiële onthulling later dit jaar.
Het vernoemen naar nog levende personen is uitzonderlijk, behalve wanneer het gaat om leden van het Koninklijk Huis. In Utrecht zijn vier vernoemingen geweest naar levende Olympische sporters: de Fanny Blankers-Koendreef, de Anton Geesinkstraat, het Jochem Uytdehaageplantsoen en de Dafne Schippersburg. In 2004 heeft het nieuw aangelegde sportpark in Oog in Al de naam Sportpark Marco van Basten gekregen.
Ondiep wil Wesley Sneijderstraat of -park (archief)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.