Oefennederlaag Hercules in storm, doelpunt proefspeler De Baar

Hercules-trainer Jochem Twisker
Hercules-trainer Jochem Twisker © Geert Lommers
UTRECHT - Hercules heeft een nederlaag geleden in de oefenwedstrijd tegen Jong Almere City. Op bezoek in Flevoland ging de Utrechtse club uit de Derde Divisie B met 3-2 onderuit.

STORM

De wedstrijd werd erg beïnvloed door de harde wind, erkent trainer Jochem Twisker. Jong Almere had daardoor in de eerste helft het betere van het spel, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong voor de beloftenploeg uit de Tweede Divisie. "Normaal kan je nog wel onder de druk uitspelen door de bal diep te spelen, maar dat ging nu ook niet", zegt Twisker.

PROEFSPELER DE BAAR

In de tweede helft wisselde Twisker een groot deel van zijn ploeg. Na een goede aanval deed Hercules wat terug via Maurits de Baar. De aanvaller speelde een proefwedstrijd bij de Herculanen. De Baar stond tot voor kort onder contract bij FC Lienden, maar na de chaos daar heeft hij besloten te vertrekken en in zijn zoektocht naar een nieuwe club is hij beland bij Hercules.

BORST NATMAKEN

Jong Almere kwam daarna op 3-1, waarna Omar El Ghazouani de eindstand bepaalde op 3-2. Voor hoofdtrainer Jochem Twisker een 'nuttig' oefenduel op weg naar zondag, als Hercules de competitie hervat thuis tegen OFC. Daarna volgen wedstrijden tegen top-6-ploegen Dongen en UNA. "We kunnen onze borst natmaken, maar we zijn zondag fysiek in orde", zegt hij.