Koos Werkman over keuze voor Spakenburg: "Goed om mijzelf opnieuw te bewijzen"

Werkman maakt het seizoen af bij HHC Hardenberg
Werkman maakt het seizoen af bij HHC Hardenberg © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Koos Werkman speelt dit weekend met HHC Hardenberg tegen zijn nieuwe club Spakenburg. De 28-jarige verdediger tekende in de winterstop een contract bij de Blauwen uit Bunschoten-Spakenburg. "Het is heel toevallig, maar wat misschien nog wel grappiger is, is de laatste wedstrijd die ik speel, thuis is tegen Spakenburg. Het lijkt alsof het zo moet zijn", zegt hij tegen RTV Utrecht.

VEEL INTERESSE

Werkman verbindt zich voor één seizoen aan de Blauwen, met de optie voor nog een jaar aan de Westmaat. Hij is bezig aan zijn vijfde seizoen bij HHC Hardenberg, maar zocht door een verhuizing naar een nieuwe werkgever, dichter bij huis. "Ik ga samenwonen in Amsterdam, maar ik werk nog steeds in Groningen", laat hij weten.
"Het voordeel van Amsterdam is dat je naar veel plekken kan rijden", doelt hij op ploegen uit de Bollenstreek en ook de regio Utrecht. "Het waren veel telefoontjes, maar ik heb maar met twee clubs gesproken. Van tevoren maakte ik wel een lijstje, natuurlijk. Als je van HHC komt, waar altijd een goede sfeer is en uitsupporters meegaan, dan wil je niet naar een club waar dat niet is. Daarin is Spakenburg een stap omhoog. Daarnaast is Spakenburg al jaren een van de grootste amateurclubs in Nederland."
Koos Werkman: "Spakenburg al jaren een van de grootste amateurclubs in Nederland"

TIES EN GOURIYE ALS KLANKBORD

Martijn Koelewijn van de Technische Commissie voerde namens Spakenburg de gesprekken met Werkman. "Ik ken zelf ook Philip Ties, die spreek ik nog regelmatig. Hem heb ik wat dingen gevraagd", zegt Werkman, die ook nog oud-Spakenburger Sargon Gouriye (nu bij HHC Hardenberg) sprak over zijn toekomstige club. "Ik vraag van: Hoe is de club? Hoe zijn de thuiswedstrijden? Hoe is de huidige groep en de huidige trainer? Dat maakte mij wel enthousiast om daar te gaan voetballen."
Philip Ties en Sargon Gouriye maaken mij enthousiast om daar te gaan voetballen
Koos Werkman sprak met (voormalig) Blauwen
Werkman staat bekend als een goede kopper, ondanks dat hij niet boomlang is. "Scoren is niet mijn belangrijkste taak, maar het is wel mooi dat je in alle jaren zo een extra steentje bijdraagt", doelt hij onder meer op zijn negen goals in het seizoen 2017-2018.
Koos Werkman: "Aan Philip Ties kon ik relevante dingen vragen over de huidige groep en de trainer"

JOHN DE WOLF

Met John de Wolf komt Werkman een trainer tegen die zijn sporen als voetballer verdiend heeft als centrale verdediger. Hetzelfde type speler, maar niet de hoofdreden voor Werkman om naar de Blauwen te komen. "Het is altijd mooi meegenomen", zegt hij. "Met een trainer heb je als speler heel veel mee te maken. Ik heb zelf ooit veel geleerd van Erwin van de Looi, in de jeugd van FC Groningen. Hij heeft mij ook centraal achterin gezet. Daar leer je heel veel van, omdat ze op dezelfde positie speelden. Ik weet niet of ik te vergelijken ben met John de Wolf, maar ik ga zeker wel wat dingen leren."

OPNIEUW BEWIJZEN

In de selectie van Spakenburg staan dit jaar Barry Beijer en Tom van der Neut centraal. Bang voor concurrentie is Werkman niet. "Dat is inherent is aan het feit dat je bij zo'n club gaat spelen. Als je meer budget hebt, kan je meer goede spelers halen. Dat motiveert mij enorm. Het is mijn vijfde seizoen nu bij HHC, daar mis ik geen minuut. Ik ben nu 28 en het is goed om mijzelf opnieuw te bewijzen. Dat is wel heel erg goed voor mij en heeft meegespeeld in mijn keuze."
Koos Werkman: "Het is goed om mijzelf opnieuw te bewijzen"

DUELS TEGEN SPAKENBURG

Zaterdag staat in de Tweede Divisie met Spakenburg-HHC Hardenberg een pikant duel op het programma, of zoals Werkman het wil noemen: "Het is heel toevallig, maar wat misschien nog wel grappiger is, is de laatste wedstrijd die ik speel, thuis is tegen Spakenburg. Deze wedstrijd wordt leuk nu het bekend is, maar de laatste wedstrijd - mijn afscheid bij HHC - wordt ook heel bijzonder. Het lijkt alsof het zo moet zijn."
Werkman over 'bijzondere' duels tegen Spakenburg: "Alsof het zo moet zijn"
De wedstrijd tussen Spakenburg en HHC Hardenberg is zaterdag live te horen bij Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. De aftrap is om 15.30 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.