DOVO en Eemdijk wachten op Marokkaanse bond

© Orange Pictures
VEENENDAAL - DOVO en Eemdijk hervatten zaterdag de competitie in de Derde divisie met een thuiswedstrijd. Maar waar DOVO een overwinning mag worden verwacht, zou Eemdijk al stunten met een gelijkspel.

DOVO

DOVO, de nummer 7 van de ranglijst, krijgt op Panhuis hekkensluiter De Dijk op bezoek. Die club wordt getraind door Veenendaler Kees Oostermeijer, die in het verleden als speler én als trainer actief was bij DOVO. Bij De Dijk wordt hij geassisteerd door cabaretier Viggo Waas, die een verleden heeft als jeugdspeler van Ajax. De Amsterdammers wonnen dit seizoen pas één keer. Uit tegen ASWH werd het 1-4.
DOVO en De Dijk speelden nog nooit een officiële wedstrijd tegen elkaar. De wedstrijd van zaterdag is voor de ploeg van Gert Kruys een belangrijke. DOVO is in de race voor de tweede periodetitel. De achterstand op lijstaanvoerder DVS'33 is slechts één punt.
Bij DOVO keert Erik van Eem na een blessure terug in de selectie. Quincy Arends is bijna hersteld van zijn kruisbandoperatie. Hij sluit binnenkort aan bij de training. Gökhan Yasar is nog steeds geblesseerd. "Op hem reken ik dit seizoen niet meer", zegt Gert Kruys over de spits die in de voorbereiding een kruisbandblessure opliep.
De kans dat Abderrahim Loukili (zie foto) zaterdag debuteert voor DOVO tegen zijn oude club is klein. De aanvaller wacht nog op vrijgave door de Marokkaanse voetbalbond.

EEMDIJK

Het contrast kan niet groter zijn. Op De Vinken staan zaterdag de twee Hoofdklassekampioenen van vorig seizoen tegenover elkaar. Maar waar Noordwijk trots en ongeslagen bovenaan staat met een doelsaldo van +32, heeft Eemdijk pas twee keer gewonnen. De ploeg van interim-trainer Ruud van de Geest won pas twee keer en staat 16e. Het doelsaldo: -25.
Ook Eemdijk wacht nog op vrijgave van een speler door de Marokkaanse voetbalbond. Middenvelder Rafik el Hamdi kwam in de winterstop over van Al Hoceima maar is nog niet speelgerechtigd.
Bij Noordwijk spelen twee spelers met een verleden in het Utrechtse. Middenvelder Thomas Reynaers speelde tot twee jaar geleden voor Hercules. Voor Noordwijk staat hij dit seizoen op zes doelpunten. Mijdrechter Rob Overvliet begon met voetballen bij Argon.

LIVE

DOVO - De Dijk begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen bij Radio M Utrecht. Ook bij Eemdijk - Noordwijk wordt om 14.30 uur afgetrapt. Dat duel volgen we via tussenstanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.