Veel steun voor IJsselmeervogels in topper bij AFC

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de Tweede divisie staat in de eerste speelronde van 2019 direct al een kraker op het programma. Nummer 2 IJsselmeervogels gaat zaterdag op bezoek bij koploper AFC, dat een marge heeft van vijf punten.
Naar schatting vier- à vijfhonderd Vogelsfans maken zaterdagmiddag de reis naar Amsterdam. "We hebben zes bussen vol, en er zullen er nog aardig wat met eigen vervoer gaan", zegt trainer IJsselmeervogels-trainer Ted Verdonkschot daags voor de wedstrijd. "Ik verwacht sowieso veel publiek, want verder wordt er nog nauwelijks gevoetbald", aldus Verdonkschot, die zijn contract onlangs met een jaar verlengde.
De selectie van IJsselmeervogels is compleet. "Dat wil zeggen dat ik iedereen die ik voor de winterstop had, nu ook heb", zegt Verdonkschot. De enige wijziging in dat opzicht is de komst van Maurice de Ruiter van DVS'33, die is geruild tegen Soufyan Moro. Ali Akla en Yannick Cortie trainen na lang blessureleed mee met de selectie. "Maar zij gaan eerst ritme opdoen in het tweede." Kevin de Visser is nog steeds geblesseerd.
AFC was de laatste weken voor de winterstop in topvorm. De laatste zeven duels bleef de ploeg van voormalig Eemdijk-trainer Ulrich Landvreugd ongeslagen. In eigen huis verspeelde AFC alleen tegen Katwijk (0-0) punten. Topscorer is oud Spakenburger Raily ignacio met 15 doelpunten. Doelman Patrick Zonneveld en aanvaller Fouad Belarbi hebben een verleden bij IJsselmeervogels.
Vorig seizoen eindigde AFC - IJsselmeervogels in 2-0. De Vogels beëindigden de wedstrijd toen met tien man, na een rode kaart voor Gévéro Markiet.

LIVE

Omdat AFC geen lichtinstallatie bij het hoofdveld heeft, begint de topper zaterdag al om 14.00 uur. De wedtsrijd is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.