RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zuidam: "Nog geen akkoord met Van den Brom"

1/9
UTRECHT - FC Utrecht heeft nog geen akkoord met John van den Brom, als opvolger van Dick Advocaat. Technisch directeur Jordy Zuidam wimpelt in een Berg Sport bij RTV Utrecht de suggestie af dat hij pas na de wedstrijd tegen AZ de komst van de Amersfoorter, nu nog trainer in Alkmaar, wereldkundig wil maken. "Dat impliceert dat er al een akkoord zou zijn en dat is er niet. We weten net sinds twee dagen dat Advocaat niet doorgaat."

Jordy Zuidam: "Advocaat was resoluut"


INTERESSANTE OPTIES

Zuidam herhaalt wat hij al eerder zei. "Er is contact geweest met het management van Van den Brom. Hij is een interessante kandidaat, maar niet de enige op ons lijstje."

 John van den Brom stopt na dit seizoen bij AZ John van den Brom stopt na dit seizoen bij AZ | Foto: fcutrecht.nl

Nee, er is nog geen akkoord met Van den Brom"
Jordy Zuidam

Als er in de uitzending foto's worden getoond van Mitchel van der Gaag, Henk Fršser en Maurice Steijn, met de vraag of een van hen een mogelijk toekomstige trainer van FC Utrecht is, moet†Zuidam lachen.†"Dat zeg ik niet, maar er zitten een paar interessante opties bij."

Urby Emanuelson: "Vertrouwen dat er een goede opvolger komt"


BAZOER

Zuidam gaat ook in op de komst van Riechedly Bazoer naar FC Utrecht. "Bazoers moeder werd in de De Meern achterbuurvrouw van Rick Kruys. Toen hij me dat vertelde zei ik tegen hem dat hij maar eens kennis moest gaan maken." Na die kennismaking was het een tijd stil. "Maar toen liep Bazoer vast bij Porto en ben ik gesprek gegaan met zijn broer, die ook zijn zaakwaarnemer is en met hemzelf. Ik heb hem kunnen overtuigen van het belang van deze stap."


 Zuidam in Spanje met Riechedly Bazoer Zuidam in Spanje met Riechedly Bazoer | Foto: RTV Utrecht

FC Utrecht huurt Bazoer van†het Duitse Vfl Wolfsburg, waar voor een meer dan gemiddeld salaris op de loonlijst staat. "Hij doet een hele forse financiŽle concessie. Dat vind ik bewonderenswaardig", zegt Zuidam.

Jordy Zuidam: "Komst Bazoer begon bij zijn moeder"


Bazoer speelde in Utrecht nooit voor de FC, alleen voor Elinkwijk. Toch voelde Zuidam zijn betrokkenheid bij de club. "Hij volgt ons, weet van de stappen die hier de laatste jaren zijn gemaakt. En hij kent de verhalen van spelers die zich via FC Utrecht weer op de kaart hebben gezet."

Komst Bazoer dankzij zijn moeder"
Jordy Zuidam

Dat het verblijf van de zesvoudig international in de Galgenwaard beperkt zal blijven tot een half jaar, neemt Zuidam voor lief. "Het is al prachtig dat zo'n jongen hier wil spelen."

Riechedly Bazoer: "Ik zou het liefst rechtshalf spelen"


REACTIE BAZOER

Dat laatste beaamt Bazoer zelf. "Ik ben opgegroeid in Utrecht. Als klein jongetje ben ik een paar keer in het stadion geweest. Dan is het mooi dat ik nu ook voor de club ga spelen."

De ode van Korneel Evers


ODE VAN KORNEEL

Korneel Evers blikt in zijn ode terug op de eerste seizoenshelft. Ook Appie Boonen is weer terug van weggeweest. Hij ontvangt in Cafť Ons Honk supporter Carolien van Meel. Zij startte een inzamelingsactie voor Leon de Kogel, de oud-FC Utrechter die ernstig gewond raakte bij een auto ongeluk op Malta. Inmiddels heeft ze al veel geld opgehaald.

Aan de tap met Ap / Tip Kick: Kruys vs FC Utrecht


Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -