RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NK veldrijden: Klaas Groenen kampioen bij de amateurs

VEENENDAAL/VREELAND - In Huijbergen wordt dit weekend het Nederlands kampioenschap veldrijden verreden. Op zaterdag zijn de nieuwelingen en de masters aan de beurt, met de nodige regiogenoten aan de start.

AMATEURS/SPORTKLASSE
Klaas Groenen heeft de Nederlandse titel veldrijden bij de amateurs veroverd. De crosser van AXA Valleirenners uit Veenendaal was superieur in zijn klasse. Yannick Runhart en Niels Wubben werden tweede en derde.

Bart de Veer uit Vreeland eindigde op de zesde plaats in Huijbergen. De andere regiogenoten: Richard Sleumer (32e, Zeist), Joep Keijsers (34e, Maarn) en Daan Switters (37e, Leusden).

MASTERS 40+
Veldrijder Wilfred Veldkamp uit Kamerik eindigde op de zesde plaats op het NK Masters in de leeftijdscategorie 40+. Zijn achterstand op Nederlands kampioen Maarten Nijland was twee minuten.

De andere regiogenoten in de uitslag: Jasper de Heus (22e, Wijk bij Duurstede), Dennis Versteeg (29e, Nieuwegein), Martijn Prins (32e, Utrecht), Peter van Gellekom (36e, Soest) en Hein Vinke (39e, Amersfoort).

MASTERS 50+
Lars Rietveld uit Oudewater is knap zesde geworden op het Nederlands kampioenschap voor Masters, in de leeftijdscategorie 50+. Hij had een achterstand van 2 minuten op winnaar Ben Minkhorst.

Marcel Boschker uit Woerden werd negende. Amersfoorter Ad Guldemeester finishte als 21e, terwijl Jack van 't Pad uit Zeist in de achterhoede op plaats 48 eindigde.

NIEUWELINGEN JONGENS
De overwinning bij de jongste jeugdcategorie bij de jongens ging naar Joost Brinkman. Lucas Janssen pakte zilver, voor Bailey Groenendaal. De enige regiogenoot aan de start was Spiek Oord uit Loenen aan de Vecht. Hij speelde geen rol van betekenis en werd 57e.

NIEUWELINGEN MEISJES
Nienke Vinke uit Amersfoort was de beste regiogenote bij de Nieuwelingen meisjes. Zij eindigde als 15e op ruim drie minuten van winnares Leonie Bentveld. Roos Engberink (25e, Bilthoven), Leonie Boschker (26e, Woerden), Kirsten Elings (30e, Overberg) en Emma Brouwer (32e, Jaarsveld) deden daar ook mee.

Zaterdag staan ook nog de wedstrijden van de Masters (40+ en 50+) en de Amateurs/Sportklasse op het programma.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -