Veldrit-kampioen Groenen: "Twee jaar geleden stond ik nog op het hockeyveld"

© Twitter @HenkRoosmalen
VEENENDAAL - Het NK veldrijden voor amateurs is gewonnen door een oud-hockeyer die pas twee jaar aan veldrijden doet. De 24-jarige Klaas Groenen van AXA Valleirenners uit Veenendaal pakte zijn eerste Nederlandse titel in Huijbergen. En per direct stapt hij over naar de elites. "Ik denk dat Van der Poel zich nog geen zorgen maakt", zegt Groenen.
In Namen en Rugnummers reageert Groenen op zijn Nederlandse titel. "Het leek er in het begin niet op, maar uiteindelijk had ik een mooie voorsprong", blikt hij terug op de halve minuut die hij had op de nummers twee en drie.
Klaas Groenen: "Mathieu van der Poel hoeft zich nog geen zorgen te maken"
"Ik had een heel slechte start, ik sloot uit mijn klikpedaal. Ik ging als dertigste het veld in. Na de eerste klim was ik vijfde. In de een-na-laatste ronde heb ik het gat dichtgereden met Yannick Runhart, meteen er op en er over. En toen kwam ik met 35 seconden voorsprong over de finish."

CROSSEN DOOR HOCKEYBLESSURES

"Het is mijn eerste titel, omdat ik het ook nog maar twee jaar doe", vertelt Groenen. "Ik heb eerst gehockeyd en door blessures ben ik wedstrijden gaan fietsen. En nu sta ik hier! Ik heb de overstap al gemaakt naar de elite. De licentie is al omgezet en dit was mijn laatste wedstrijd bij de amateurs. Dit is een mooie afsluiter."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.