Sport Kort 12 en 13 januari: Rugbyers Eemland en URC beginnen kampioenspoule met winst

© RTV Utrecht
UTRECHT/AMERSFOORT - De volleybalsters van VV Utrecht wonnen de topper tegen VoCASA, Fortissimo boekt een nipte zege op bezoek bij BFC en de badmintonners van Forza Amersfoort blijven overtuigend koploper in de degradtiepoule van de Eredivisie.

RUGBY

In de kampioenspoule van de Eerste Klasse bij de mannen heeft het Amersfoortse Eemland het eerste duel gewonnen. RFC Oisterwijk Oysters werd met 25-12 verslagen. URC uit Utrecht won ook, met 14-8 van Groningen. USRS, de andere Utrechtse ploeg, ging met 61-7 hard onderuit tegen kersverse koploper The Hookers. USRS staat laatste, Eemland tweede, URC derde.
Bij de vrouwen is URC niet goed begonnen aan de kampioenspoule van de Ereklasse. De Utrechtse vrouwen verloren in Purmerend met 94-5 RCW JuRo Unirek. URC staat nu logischerwijs op de laatste plek in de kampioenspoule.

BASKETBAL

De basketbalmannen van UBALL hebben de eerste wedstrijd na de winterstop met 80-72 verloren van Dreamfield Dolphins, de nummer vier van de ranglijst van de Promotiedivisie.
UBALL staat negende, maar heeft maar liefst drie wedstrijden tegoed ten opzichte van de nummer 8, MSV/Zeemacht. Komende donderdag neemt UBALL het op tegen Red Giants.
Het duel tussen Utrecht Cangeroes en Baros eindigde in een 64-51 nederlaag voor de Utrechtse vrouwen.

HANDBAL

Fortissimo boekte een nipte zege op bezoek bij BFC. Het werd 20-19 in het voordeel van de dames uit Cothen.
Na zeventien gespeelde wedstrijden staat Fortissimo op de vijfde plaats van de Eerste Divisie. Komende week neemt de ploeg het op tegen het tweede van Quintus.
Het duel tussen NHC en Sittardia, in de Eerste Divisie mannen, is verplaatst naar zondag 3 februari.

VOLLEYBAL

De dames van VV Utrecht hebben met veel overtuiging de koppositie gegrepen in de Topdivisie. In de topper tegen VoCASA werd er met 3-0 gewonnen in sets, tot zaterdagavond de nummer één van de ranglijst.
Na de overwinning is VV Utrecht de koploper, met één wedstrijd minder gespeeld.
VCV had in eigen huis geen kans tegen Hengelo. Er werd met 3-0 verloren.
De ploeg uit Veenendaal bungelt onderaan de Topdivisie, het bezet de tiende plaats.

BADMINTON

Forza Amersfoort boekte een overtuigende 7-1 overwinning op hekkensluiter TFS Barendrecht. 
De Amersfoorters spelen in de de degradatiepoule van de Eredivisie. Daar voert het de ranglijst aan na zes wedstrijden met 35 punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.