SCHC loopt koppositie mis na knotsgek duel in de zaal

© RTV Utrecht / Floris Mulder
UTRECHT/BILTHOVEN - SCHC is na een knotsgek duel tegen Amsterdam nog steeds de nummer twee van de Hoofdklasse A. De Bilthovenaren kwamen tot drie keer toe op voorsprong, maar zagen de koploper in de laatste minuten van het duel nog langs zij komen: 6-6.

KRAKER

Het eerste duel van de middag werd soeverein gewonnen van Rotterdam, dankzij treffers van Luuk van Duren, Roderick Tam, Brent van Bijnen en Max Sweering. De afsluiter van de zondag was de kraker tegen Amsterdam, dat eerder op de dag genadeloos had uitgehaald in het duel met hekkensluiter Victoria (10-1). Bij winst zouden de Bilthovenaren de koppositie echter overnemen van de ploeg uit de hoofdstad.
Lang leek het erop dat SCHC dat ook zou doen. Na twintig minuten leidde SCHC comfortabel met 3-1, maar deze voorsprong werd in twee minuten omgebogen door twee Amsterdamse doelpunten van Robert Tigges. Weer twee minuten later leidde SCHC opnieuw en was de marge opnieuw twee, via Brent van Bijnen en Luuk van Duren.

SLOTFASE

Na een klein half uur spelen leek het duel beslist, toen Luuk van Duuren de 6-4 binnensloeg. In de slotfase sloegen de Amsterdammers echter genadeloos toe, toen Boris Burkhardt hoogstpersoonlijk een punt veilig stelde door tweemaal te scoren.

RANGLIJST

De koppositie blijft hierdoor voorbehouden aan Amsterdam. SCHC is de nummer twee van de Hoofdklasse A, met een achterstand van één punt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.