Ambitieus Dalto stelt nieuwe coach aan: "Statement naar korfballend Nederland"

© Fotostudio Red Green Blue/Ankie Hoogewind
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Barry Schep is de komende drie seizoenen de hoofdtrainer van de korfballers van Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Hij volgt na de zomer Herman van Gunst op, die na één jaar alweer vertrekt uit Driebergen. Schep moet Dalto terugbrengen naar het hoogste niveau.
De 39-jarige Schep komt over van Blauw-Wit uit Amsterdam, een club die uitkomt in de Korfbal League. Dalto ambieert promotie naar dat niveau, nu het al twee jaar bivakkeert in de Hoofdklasse. "Met de komst van Barry maken we een serieus statement naar korfballend Nederland. Wij willen omhoog, terug naar de Korfbal League", zegt Paul van de Griendt van de Technische Commissie."
Barry heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij spelers individueel beter maakt, maar ook een team verder brengt
Paul van de Griendt, Technische Commissie Dalto
"Wij zijn ervan overtuigd dat Barry ons daarbij gaat helpen. Met zijn ervaring in de League, zowel als speler als ook als trainer zien we veel toegevoegde waarde voor onze gehele vereniging. Barry heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij spelers individueel beter maakt, maar ook een team verder brengt", aldus Van de Griendt. De komende periode zal bepaald worden hoe de staf rondom Schep eruit gaat zien.

SUCCESTRAINER

Schep kondigde zijn vertrek bij Blauw-Wit al aan. Bij die club werd hij twee keer tweede in de Korfbal League en één keer derde. Daarnaast won hij een veldtitel en de Supercup met de Amsterdammers.
"Na een aantal zeer succesvolle jaren was het tijd voor iets nieuws. Na het bekendmaken van mijn vertrek was Dalto er snel bij", geeft Schep aan. Hij had meerdere opties, maar besloot voor Dalto te kiezen. "Ik was op zoek naar een club waar de ambitie vanaf spat en waar je kan rekenen op de steun van een grote achterban. Die achterban heeft Dalto met de trouwe D-side. Dalto kwam met een duidelijk verhaal wat mij erg aansprak."
Dalto naar de Korfbal League loodsen, met het talent uit de eigen opleiding en waar nodig aangevuld met nieuw talent
Barry Schep
"Mij is gevraagd om Dalto naar de Korfbal League te loodsen en dit te doen met het talent uit de eigen opleiding en waar nodig aangevuld met nieuw talent. Dalto heeft de zaken en randvoorwaarden prima op orde en biedt dus een prima basis om op termijn terug te keren naar de Korfbal League. Doorontwikkelen naar een stabiele factor in de Korfbal League is mijn uiteindelijke doel."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.