Hulsbos vertrekt bij GVVV: "Vier maanden ben ik hier al mee bezig"

© Geert Lommers
VEENENDAAL - Na negen jaar in het blauw, vertrekt Bart Hulsbos bij GVVV. Dat heeft de centrale verdediger dinsdag gemeld aan de Veenendaalse club. De 35-jarige Hulsbos is momenteel geblesseerd en twijfelt of hij nog mee kan op het niveau van de Tweede Divisie.
Bart Hulsbos: "Hoe langer je er over nadenkt, hoe makkelijker de keuze is"
Al vier maanden liep Hulsbos met de gedachte rond om de deur achter zich dicht te trekken bij GVVV. "Dat is niet iets wat je over één nacht ijs beslist. Het zorgt ervoor dat als je er al heel lang over nadenkt, dat het een makkelijke keuze is. Ik heb uitgebreid de tijd genomen om met mijzelf in overleg te gaan over wat ik wil, met mensen die dicht bij mij staan", zegt Hulsbos tegen RTV Utrecht.
Hulsbos kampt met een liesblessure, waardoor hij met veel pijn voetbalt. "Ik loop er al vanaf oktober mee. De laatste zes, zeven wedstrijden voor de winterstop heb ik met pijnstillers gespeeld. Trainen was nauwelijks mogelijk, zodat ik zaterdag weer opgelapt aan de start kon verschijnen. Dat is niet ideaal, voor mezelf niet en voor de groep niet."
Ik heb in de winterstop besloten: zo ga ik niet nog een half jaar verder
Bart Hulsbos over het gebruik van pijnstillers om te spelen met liesblessure
"Ik heb in de winterstop besloten: zo ga ik niet nog een half jaar verder, ik ga mij volledig focussen op mijn herstel. Hopelijk lukt dat nog op tijd, zodat ik nog een aantal wedstrijden mee kan doen dit seizoen. Ik ga er van uit dat dat wel gaat lukken", aldus Hulsbos, die twee jaar terug ook al een liesblessure had.

SELECTIE VERVERSEN

Hulsbos geeft ook aan dat het goed is dat GVVV de selectie aan het verversen is, zo werd eerder al bekend dat GVVV-middenvelder Roy Terschegget vertrekt naar Spakenburg. Dat heeft geen invloed gehad op zijn eigen keuze. Trainer Niek Oosterlee vond Hulsbos nog altijd een meerwaarde hebben. Oosterlee vindt het jammer dat Hulsbos vertrekt, maar begrijpt de beslissing ook wel.
Hulsbos, die beschikte over een aflopend contract, weet nog niet of hij doorgaat met voetballen. Mogelijk wil hij dat doen op een lager niveau. Er heeft nog geen club gebeld: "Ja, AFC 7 stonden gelijk op mijn telefoon. Op Facebook worden wat dingen geroepen, maar het is nog niet dat een club concreet gebeld heeft. Dat zal nog wel even duren", blikt hij vooruit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.