Eemdijk heeft iets recht te zetten tegen DVS'33

Eerder dit seizoen won DVS bij Eemdijk met 9-0
Eerder dit seizoen won DVS bij Eemdijk met 9-0 © Orange Pictures
EEMDIJK/VEENENDAAL - In de Derde divisie A spelen zowel DOVO als Eemdijk zaterdag een uitwedstrijd. DOVO reist af naar Friesland om het op te nemen tegen Harkemase Boys. Eemdijk gaat in Ermelo op bezoek bij DVS'33.

EEMDIJK

Het duel tussen DVS en Eemdijk krijgt zo langzamerhand veel weg van een Spakenburgse derby. De selectie van de Ermeloërs herbergt maarliefst zeven spelers met een verleden bij IJsselmeervogels of Spakenburg. Laatste overstapper is Soufian Moro, die in de winterstop bij IJsselmeervogels vertrok. Van die zeven kreeg Oktay Özturk vorige week rood en is geschorst.
Eemdijk-trainer Ruud van der Geest kan beschikken over dezelfde selectie als vorige week. Pluspunt daarbij is dat de uit Marokko gekomen middenvelder Rafik el Hamdi speelgerechtigd is en dus kan meespelen.
De Diekers hebben in Ermelo iets recht te zetten. Eerder dit seizoen won DVS in Eemdijk met 9-0. Of die vorm er nu weer is, moet nog blijken. De herstart van de competitie was voor DVS'33 vorige week niet goed. Uit tegen Jong FC Groningen werd met 4-0 verloren. Op de ranglijst zakte DVS van 3 naar 4.

DOVO

Het Veenendaalse DOVO maakt voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis de verre reis naar Harkema. Drie van de voorgaande vier duels leverden voor DOVO een zege op. Slechts één keer wonnen de Friezen, die op de zesde plaats staan. DOVO staat twee plaatsen lager.
Beide ploegen zijn wel weer eens toe aan een overwinning. De laatste twee duels leverden voor zowel Harkemase Boys als voor DOVO slechts één punt op. Houtenaar Aberrahim Loukili is nog niet vrijgegeven door de Marokkaanse bond en dus niet speelgerechtigd.
Eerder dit seizoen werkten beide ploegen op Panhuis een spektakelstuk af. Harkemase Boys kwam met 2-0 voor, maar de ploeg van Gert Kruys won uiteindelijk met 4-2.

LIVE

DVS'33 - Eemdijk is zaterdag vanaf 14.30 uur live te volgen via Radio M Utrecht. Van Harkemase Boys - DOVO hoort u op die zender de tussenstanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.