Krijgt de derby nu wèl een winnaar?

Maikel de Harder (links) en Barry Beijer
Maikel de Harder (links) en Barry Beijer © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De eerste derby van dit seizoen, aan de blauwe zijde van de Spakenburgse Westmaat, leverde een 2-2 gelijkspel op. Of de tweede ontmoeting tussen beide aartsrivalen in de Tweede divisie wel een winnaar oplevert, weten we zaterdag tegen 17.00 uur.
Het sportpark van IJsselmeervogels zal weer afgeladen vol zijn. Dat de Vogels tweede staan en drie keer op rij hebben gewonnen, terwijl Spakenburg vorige week slecht begon aan 2019 en zesde is, is even niet van belang: IJsselmeervogels - Spakenburg is een wedstrijd op zich.
Zowel IJsselmeervogels-trainer Ted Verdonkschot als zijn collega John de Wolf kan beschikken over dezelfde selectie als vorige week. Rood won toen met 3-2 bij koploper AFC, maar die zege is op slag waardeloos als de derby wordt verloren. Spakenburg kan in één klap de nare smaak van de eerste thuiswedstrijd van 2019, 0-2 tegen HHC Hardenberg, wegspoelen.
Of dezelfde selectie ook dezelfde opstelling oplevert is nog even afwachten. Verdonkschot stuurde zijn Vogels drie keer achtereen in de samenstelling het veld in. Het leverde elf doelpunten, drie tegentreffers en negen punten op. Toch kan het ook verleidelijk zijn om Maurice de Ruiter, die vorige week als debutant en invaller de wedstrijd tegen AFC besliste, een basisplaats te gunnen.
John de Wolf, die vrijwel de hele afgelopen week ziek thuisbleef, heeft afgaande op de laatste wedstrijd wel reden tot wisselen. Of dat gaat gebeuren, en er weer eens basisplaats is voor bijvoorbeeld Tom Oostinjen of Nick de Bondt, laat de oefenmeester nog in het midden.
Sinds de invoering van de landelijke zaterdagcompetitie in 1970 stond IJsselmeervogels - Spakenburg 22 keer op het programma. Acht keer kon de Rooie vlag in top, zes keer de Blauwe. Hoogtepunt voor Spakenburg, en dieptepunt voor IJsselmeervogels, was de derby van 17 november 2007. Karim el Kaddouri (2), Richard Rademaker, Duncan van Moll en Maurice van de Wilt zetten Spakenburg op een 0-5 voorsprong, voordat Joost Kuhlman namens de Vogels de eer redde.

LIVE

De derby van zaterdag is vanaf 15.00 uur live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.