Eemdijk komt nog goed weg met 5-0 verlies bij DVS'33

© Jan Kruijdenberg
EEMDIJK - Eemdijk heeft een forse nederlaag geleden in de Derde Divisie A. De Groenen uit Bunschoten-Spakenburg gingen met 5-0 onderuit op bezoek bij DVS'33. De thuisploeg verzuimde de score verder op te voeren.
Een samenvatting van DVS'33-Eemdijk in 30 seconden, door Arnold Schenk
DVS'33 schoot uit de startblokken op eigen veld. Twee voormalig Rooien wisten op de dag van de Derby al vroeg het net te vinden. Eerst was het Soufyan Moro die de 1-0 achter Gerben Jan Ruizendaal pegelde. Kort daarna verdubbelde goalgetter Berry Powel de score naar 2-0 via een prachtige lob.
Jasper Bolland: "Ik ben niet geschrokken, maar het is wel jammer"
Eemdijk-keeper Ruizendaal moet de bal uit zijn doel halen
Eemdijk-keeper Ruizendaal moet de bal uit zijn doel halen © Jan Kruijdenberg
De 3-0 van Daniel van Warven in minuut 22 leek al de definitieve nekslag voor Eemdijk. Vlak voor rust legde Moro de wedstrijd definitief in het slot.
Na rust nam DVS'33 wat gas terug met oog op volgende week. Wel wist Moro de wedstrijdbal te bemachtigen, zijn derde goal van de dag was een beauty van 35 meter afstand.
Trainer Ruud van de Geest: "Ze knallen hem ook niet gewoon erin, maar verschrikkelijk"
En dan spreken we nog niet van de kans die DVS'33 onbenut liet na een half uur, toen het een strafschop miste. Of beter gezegd, Ruizendaal stopte de pingel.
Ruizendaal stopt een penalty van DVS'33, maar het mocht niet baten
Ruizendaal stopt een penalty van DVS'33, maar het mocht niet baten © Jan Kruijdenberg
8' Soufyan Moro [1-0]
12' Berry Powel [2-0]
22' Daniël van Werven [3-0]
43' Soufyan Moro [4-0]
73' Soufyan Moro [5-0]
Bijz.
33' DVS'33 mist penalty
Eemdijk staat gedeeld onderaan in de Derde Divisie A, met slechts 8 punten uit 18 duels. Het negatieve doelsaldo van -32 spreekt niet in het voordeel van Eemdijk, in vergelijking met concurrenten De Dijk en Achilles'29.