IJsselmeervogels en Spakenburg nemen genoegen met 1-1 gelijkspel

© Fotostudio RedGreenBlue
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Spakenburgse Derby is geëindigd in een redelijk bloedeloos gelijkspel. Aan de rode zijde van de Westmaat eindigde de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Spakenburg in 1-1. Beide goals vielen voor rust.
De Spakenburgse Derby samengevat in 20 seconden, door Bert Kous

VAN DE LAAR OPENT DE SCORE

Spakenburg begon het best aan de wedstrijd, maar al snel nam IJsselmeervogels de overhand. De eerste serieuze kans was voor Vogels-verdediger Jeffrey Buitenhuis uit een corner. Na 22 minuten ging de nul van het scorebord: Mike van de Laar scoorde na een slimme lichaamsbeweging. Zijn schot was houdbaar, maar toch ging de bal binnen voor de 1-0.
Mike Vreekamp (Spakenburg): "Wij gingen echt wel voor de 2-1"

BITTER MAAKT GELIJK

De fans van de Rooien, die met man en macht zorgden voor een goede sfeer vooraf, konden nog geen tien minuten genieten van de voorsprong. Precies na een half uur werkte Spakenburg-spits Jordi Bitter de 1-1 tegen de touwen. Hij kreeg een goede voorzet en stond vogelvrij om de bal in te koppen, waarmee hij het uitvak liet ontploffen.
John de Wolf (Spakenburg): "Wij konden veel meer eruit halen"
Door de goal kreeg Spakenburg de overhand, maar tot een goal voor rust leidde het niet meer.
Kevin van Diermen (IJsselmeervogels): "Ik vond het een teleurstellende derby"

RODE KAART

Na de thee was de temperatuur verhit. Oververhit zelfs, want in minuut 51 moest scheidsrechter Bronsvoort rood trekken. Maikel de Harder wilde Mike Vreekamp iets toeschreeuwen, waarbij hij een kopstoot uitdeelde. Protesten kwamen er niet, waardoor de Rooien met tien man de wedstrijd uit moeten spelen.
Scheidsrechter Bronsvoort over de rode kaart: "Overduidelijke kopstoot"

WEINIG SPEKTAKEL

IJsselmeervogels wilde vervolgens het punt koesteren en ook Spakenburg leek wel blij met de gelijke stand. Het zorgde voor een wat saaie tweede helft, zonder al te veel kansen. Ook de verdedigende wissels van Verdonkschot en De Wolf gaven de intenties van beide ploegen aan.
Ted Verdonkschot (IJsselmeervogels): "Dit verwacht je niet van Maikel de Harder"
22' Mike van de Laar [1-0]
30' Jordi Bitter [1-1]
IJsselmeervogels (37 punten) blijft door het gelijkspel in het spoor van AFC (38 punten), dat zondag nog in actie komt in de Tweede Divisie. Spakenburg komt op 30 punten uit 18 wedstrijden en staat in de middenmoot.