FC Utrecht kansloos bij AZ

Stengs brengt AZ na de 3-0
Stengs brengt AZ na de 3-0 © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop niet kunnen overtuigen. In Alkmaar werd er met 3-0 verloren van directe concurrent AZ.
AZ had het betere van het spel zonder echt gevaarlijk te zijn. Toch opende Ricardo van Rhijn na 36 minuten de score. Van Rhijn, die in de heenwedstrijd nog een beslissende eigen goal maakte, mocht van twintig meter uithalen. David Jensen kreeg amper zijn hand nog tegen de bal, die via de paal binnen ging.
Simon Gustafson: "We hebben een sterke selectie, maar dat was niet te zien vandaag"

BLUNDERS

Ook bij de 2-0 zag Jensen er slecht uit. Seuntjens schoot van rand zestien onder de Deen door. "We waren misschien de nummer vier van de eredivisie, maar zo speelden we niet", schuift Simon Gustafson zijn kritiek niet onder stoelen of banken. De Zweed had de grootste kans voor FC Utrecht in de eerste helft. "We hebben enorm veel talent in de groep. Maar dan moet het er wel uitkomen. Dat was vanavond zeer zeker niet het geval."
Dick Advocaat: "Ik denk dat ik wel even met Jensen moet gaan praten"
In de tweede helft speelde FC Utrecht aanzienlijk beter. Een grote factor was het inbrengen van Jean-Christophe Bahebeck. De Fransman bracht het gevaar terug, maar doelpunten werden er niet gemaakt door FC Utrecht. AZ scoorde in de slotfase nog wel toen Calvin Stengs de complete achterhoede het bos instuurde en fraai afronde. "Nick heeft nog zijn tekortkomingen", zei Dick Advocaat, "Maar ik kon niet om hem heen. Bahebeck trainde deze week met moeite drie keer. Toch deed hij het vandaag beter dan Venema."
Timo Letschert: "Derde slechte wedstrijd op rij"

TANDLOZE TIJGER

"We zaten geen moment in de wedstrijd", vertelt een teleurgestelde Timo Letschert direct na de wedstrijd, "Het was het zelfde als tegen Ajax en Feyenoord. We zetten geen enkele druk. Dat leer je al bij de D'tjes. We spelen voor de derde keer op rij een slechte wedstrijd."
FC Utrecht is door de nederlaag naar de zesde plaats gezakt in de eredivisie. Het heeft net als AZ 28 punten uit 17 wedstrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.