Van der Haar valt en loopt podium net mis in Pont-Chateau

© RTV Utrecht / Nick Doup
WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar uit Woudenberg is bij de Wereldbekerwedstrijd in Pont-Chateau als vierde over de streep gekomen. Wereldkampioen Wout van Aert pakte in Frankrijk de winst.
Nadat de veldrijders een half uur op de fiets zaten vloog Van der Haar van zijn fiets. De Woudenberger verslikte zich in de trapjes en ging hierdoor tegen de vlakte. Van der Haar kon hierdoor niet meer meedoen om een podiumplek. Hij zakte door de val naar de 20ste plek, maar knokte zich terug tot de vierde plek. Om de winst werd gesprint. Van Aert wist daarin te winnen van Toon Aerts en Michael Vanthourenhout.
Van der Haar:"Dat terugknokken geeft me een boost"
Het doel voor Van der Haar was het podium in Frankrijk. "Dit rondje lag mij wel. Ik maakte een foutje bij de trappen waardoor ik mijn fiets achterliet", aldus Van der Haar in het radioprogramma Namen en Rugnummers. "Ik lag toen iets van 25e. Dat ik dan zo terugkom daar ben ik wel heel tevreden over. Het heeft mij vertrouwen gegeven richting het WK in Denemarken."

WERELDBEKER

Het klassement van de Wereldbeker wordt nu aangevoerd doorWout van Aert Hij neemt de koppositie over van Toon Aert. Van der Haar staat op de achtste plek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.