Evert Hoolwerf blij met opvallende overstap: "Ik was het plezier verloren"

© ANP
EEMDIJK - Het was een veelbewogen week voor schaatser Evert Hoolwerf. De Eemdijker werd zaterdag nipt tweede bij de elfde KPN Marathoncup in Amsterdam achter Gary Hekman, die in de eindsprint aan het langste eind trok. Eerder deze week werd bovendien bekend dat de 23-jarige Hoolwerf ploeggenoot wordt van Hekman.
Na vier jaar vertrekt Hoolwerf bij Royal A-ware en stapt hij over naar AB Vakwerk, waar onder meer neef Willem Hoolwerf reeds actief is. Royal A-ware staat bekend als een gigant in het Nederlandse marathonschaatsen en wordt geleid door schaatsgoeroe Jillert Anema. Weinig reden om te vertrekken zou je denken, maar een gebrek aan plezier ligt ten grondslag aan de opvallende transfer van Hoolwerf.
Ik denk dat een nieuwe omgeving me goed zal doen
Evert Hoolwerf
"Het laatste jaar loopt het voor mij een stuk minder goed. Ik raakte het plezier in de sport meer en meer kwijt en dat is toch de reden dat ik het hoofdzakelijk doe. Als je veel wint gaat het allemaal wat makkelijker natuurlijk, maar mentaal zit ik de laatste tijd ook minder goed in mijn vel. Ik denk dat een nieuwe omgeving me goed zou doen, het is tijd voor wat anders", zo laat Hoolwerf optekenen in gesprek met Namen&Rugnummers-presentator Floris Mulder.
Evert Hoolwerf in gesprek met Floris Mulder

SAMENWERKING

Ook de relatie met Anema bekoelde de laatste tijd steeds verder. "Dat zijn natuurlijk haarscheurtjes die ook voor de buitenwereld zichtbaar waren." Hoolwerf werd sinds 2014 begeleid door Anema en hij noemt het laatste jaar een smet op de samenwerking. "Ik wil het graag goed afsluiten, omdat ik ook een goede tijd gekend heb bij de ploeg." In 2015 won hij in dienst van de ploeg van Anema zijn eerste Marathon Cup.
Hoolwerf vertrekt deze week naar Oostenrijk. Hij zal op het natuurijs van de Weissensee verschillende ritten rijden. Vorig jaar moest hij de Nederlandse titel op natuurijs net aan zich voorbij laten gaan. Hij werd toen tweede. Zijn jongere broertje Bart ging er toen met de zege vandoor. "De omstandigheden daar zijn in ieder geval hartstikke goed, alle facetten zijn aanwezig om daar een paar mooie ritten te gaan schaatsen", zo besluit Hoolwerf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.